ZASIJALI SRPSKI ODBOJKAŠI! Ubedljiva pobeda protiv direktnog rivala za mesto na Olimpijskim igrama!

Autor:

Sport

06.06.2024

00:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holandija pala sa 3:0 u setovima.

ZASIJALI SRPSKI ODBOJKAŠI! Ubedljiva pobeda protiv direktnog rivala za mesto na Olimpijskim igrama!

Foto: FIVB

Odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je važan trijumf nad selekcijom Holandije u meču Lige nacija odigranom u Otavi. Srpski odbojkaši su dominirali tokom celog meča i zabeležili ubedljivu pobedu rezultatom 3:0 (25:17, 25:20, 26:24). Ovaj trijumf je značajan prekid niza od tri uzastopna poraza, vraćajući Srbiju u borbu za plasman na Olimpijske igre.

Pobedom rezultatom 3:0, odbojkaši Srbije osvojili su maksimalnih devet bodova u ovom meču, približivši se Kubi na manje od četiri boda. Ova pobeda ih je takođe udaljila od reprezentacije Holandije za 18 poena, čime su ostavljeni na tankom ledu kada je u pitanju plasman na Olimpijske igre.

U trećem setu meča, rezultat je bio 23:20 u korist rivala, ali je tada Pavle Perić svojim izvanrednim servisima uspeo da vrati tim Igora Kolakovića u egal, izjednačivši rezultat na 23:23. Zahvaljujući njegovim potezima, Srbija je uspela da dođe do trijumfa od 26:24, osiguravajući pobedu od 3:0 u setovima.

Najbolji u plavom dresu bio je Dražen Luburić sa 18 poena, Marko Ivović je osvojio 12, a Pavle Perić 11.Srbija naredni meč igra protiv selekcije Sjedinjenih Država u subotu od 2 časa ujutru po našem vremenu. 


Ova pobeda predstavlja veliki korak napred za srpsku odbojkašku reprezentaciju i donosi nadu u ostvarenje plasmana na Olimpijske igre. Srbija sada ima značajnu prednost u borbi za ovo prestižno takmičenje, a igrači su pokazali izuzetnu borbenost i spremnost da se izbore sa jakim protivnicima i izazovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading