LUKA NIJE MOGAO SAM: Ni 30 postignutih poena nije bilo dovoljno! Boston rutinirao Dalas!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.06.2024

06:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi korak ka osvajanju prstena je načinjen.

LUKA NIJE MOGAO SAM: Ni 30 postignutih poena nije bilo dovoljno! Boston rutinirao Dalas!

Foto: Twitter.com/Dallas Mavericks

Posle ubedljive pobede nad Dalasom, ekipa Boston Seltiksa je pokazala da je spremna da se uključi u borbu za šampionski prsten NBA lige. I pored činjenice da su mnogi sumnjali u njihov eventualni uspeh usled nedostatka iskustva. U prvom meču finalne serije najjače košarkaške  lige na svetu ovaj tim je demonstrirao svoju snagu i dubinu rostera.

U prvom meču finalne serije koji je odigran u "TD Gardenu" domaćin je slavio rezultatom 107:89 (37:20, 26:22, 23:24, 21:23).

 

 

Porzingis, je i pored činjenice da je nedavno propustio čak deset utakmica zbog povrede lista, prikazao sjajnu partiju postigavši 20 poena i tri blokade za samo 21 minut proveden na parketu. Beio je velika podrška svojim saigračima i jasno je da se Seltiksi mogu osloniti na njegovu energiju i produkciju.

Kajri Irving je dočekan zvižducima od strane domaće publike, a njegova partija u kojoj je zabeležio 12 poena uz šut iz igre 6/19 nije bila na očekivanom nivou. Nakon turbulentnog perioda provedenog u Netsima, gde je izazivao kontroverze van terena, Irving se sada fokusira isključivo na košarku. Njegova igra u Dalasu pokazuje da je ponovno posvećen sportu i da je spreman da pokaže svoje sposobnosti na terenu.

Prema očekivanju sjajni Luka Dončić sa 30 postignutih poena bio je najbolji strelac na meču. Uz navedeni košgeterski učinak, zabeležio je i deset skokova i jednu asistenciju, ali sve navedeno nije bilo dovoljno Dalasu da izbegne poraz.

 

 

Slobodno se može reći da je pitanje pobednika rešeno već nakon prvih 12 minuta igre kada su domaćini stekli velikih 17 poena prednosti, a navedenu razliku ljubomorno su sačuvali do samog kraja, čime su stigli do prvog trijumfa u seriji i načinili važan korak ka osvajanju prvog prstena nakon 16 godina. Podsetićemo da je Boston te 2008. godine u velikom finalu savladao LA Lejkerse rezultatom 4:2 u seriji.

Boston Celticsi su demonstrirali svoju snagu i dubinu rostera u ubedljivoj pobedi protiv Dallas Mavericksa. Sa povratkom Porzingisa na teren i fokusiranjem Irvinga na igru, ovaj tim izgleda kao ozbiljan kandidat za osvajanje šampionske titule ove sezone. Sledi nam uzbuđujuća serija utakmica koja će pokazati da li su Celticsi zaista spremni da se domognu titule.

Naredni meč finalne serije takođe će biti odigran u Bostonu u ponedeljak 10. juna sa početkom od dva časa po srspkom vremenu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading