TOTALNI RASPAD - Kolektivni sport nam u kanalu

Autor:

Sport

24.01.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometaši nisu uspeli da se domognu medalje na Svetskom prvenstvu u Poljskoj, a istu sudbinu doživeli su i fudbaleri, košarkaši, vaterpolisti i odbojkaši

TOTALNI RASPAD - Kolektivni sport nam u kanalu

Foto: www.profimedia.rs

Srbija je godinama glasila za zemlju sporta, naši košarkaši, vaterpolisti i odbojkaši harali su Evropom i svetom. Međutim, situacija se, očigledno, veoma promenila i više nismo sportska sila kakva smo nekada bili. Poslednjih nekoliko meseci sve reprezentacije u muškom kolektivnom sportu doživele su totalni debakl na velikim takmičenjima, a poslednji u nizu su srpski rukometaši, koji su ostali bez plasmana u četvrtfinale na Svetskom prvenstvu u Poljskoj.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Utučen - Dušan Mandić

Prvo su nas neprijatno iznenadili vaterpolisti, koji su nakon godina velikih uspeha, tokom kojih su osvojili sve što se može, uspeli da završe takmičenje u osmini finala Evropskog prvenstva, gde su poraženi od Francuske sa 10:9.


Žal zbog ispadanja "delfina" navijači su utoliti u nadi za uspeh košarkaša. "Orlovi", predvođeni Nikolom Jokićem, veoma visoko su se kotirali uoči Evropskog prvenstvo u Poljskoj i Nemačkoj. Može se reći da je svakom prosečnom Srbinu krenula voda na usta, kad samo pogleda spisak selektora Svetislava Pešića pred Evrobasket. Košarkaši su već viđeni na pobedničkom postolju, a kako to inače biva, iz divnog sna probudila nas je surova realnost. Naši momci poraženi su od Italije sa 94:86 u osmini finala i pognute glave vratili su se iz Berlina.

Foto: www.profimedia.rs

Podbacili - Košarkašu Srbije

Ništa nije bila bolja situacija ni s odbojkašima, koji takođe nisu uspeli da uđu u borbu za trofej. Izabranici Igora Kolakovića poraženi su od Argentine sa 3:0.

Međutim, tu nije bio kraj razočarenjima, navijačima je najteže pao poraz fudbalera na Svetskom prvenstvu u Kataru. Dobrim partijama u kvalifikacijama i pobedom nad Portugalom izabranici Dragana Stojkovića Piksija ulili su nadu naciji da mogu da zabeleže dobar rezultat na Mundijalu. Euforija uoči Svetskog prvenstva u Kataru bila je nikad veća i svi su potajno očekivali da "orlovi" pregaze slavni Brazil i prođu grupu na Mundijalu. Međutim, ni taj film nismo gledali na kraju, fudbaleri su bez pobede završili učešće na šampionatu sveta.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Razočarali - Fudbaleri Srbije

Odbojkašice sačuvale čast nacije

Srpske odbojkašice su jedine osvetlale obraz naše nacije na velikim takmičenjima. Naše gracije su se popele na svetski tron i to bez poraza. Izabranice Danijelea Santarelija u velikom finalu Svetskog prvenstva savladale su Brazil sa 3:0 i tako odbranile titulu namenjenu prvaku sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading