ZVEZDU ČEKA PAKAO DO KRAJA OKTOBRA: Da bi bio najbolji, moraš da pobediš najbolje

Autor:

Sport

10.10.2024

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli u narednih 20 dana igraju sedam izuzetno teških mečeva

ZVEZDU ČEKA PAKAO DO KRAJA OKTOBRA: Da bi bio najbolji, moraš da pobediš najbolje

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde su savladali sinoć Baskoniju i zaseli na čelo tabele Evrolige do večeras, te tako prvi put ikada sezonu otvorili sa dve pobede u elitnom takmičenju. "Lete" delije, opet je "u modi" TOP 8, F4, pa i pehar... Ali, realnost je da je odigrano samo dva kola od ukupno 34 i da je maj mesec kilometrima daleko. Da bi se dotle došlo, prvo je potrebno pregurati ovaj oktobar koji će biti sve, samo ne lak.

I na njegovom kraju će već nešto konkretnije moći da se priča o krajnjim dometima Sferopulosovog tima, pošto će Zvezda do Svetog Luke biti stavljena na ogromne muke, kako u Evroligi, tako i na Jadranu.

Republika

Foto: Starsport

Odličan na startu sezone: Nemanja Nedović

Naime, crveno-beli za dva dana već igraju novi meč protiv Igokee na domaćem terenu i to će, barem na papiru, biti vrlo verovatno najlakši izazov do kraja oktobra. Samo tri dana kasnije, ekipa leti u Istanbul gde će pokušati da dođe do podviga protiv Fenerbahčea koji od Bobanovog dolaska važi za jednog od glavnih kandidata za sam tron Evrolige.

A gde je prvi, tu je i drugi meč u duplom kolu, kada će prepuna Beogradska dvorana pokušati da deluje na igrače Barselone kao Žalgirio Arena, gde se Katalonci nisu dobro snašli u prvoj rundi. Ipak, suvišno je trošiti reči o kvalitetu Barse, baš kao i Real Madrida kome Zvezda gostuje samo šest dana kasnije, a o kome ćemo saznati nešto više večeras kada odmeri snage sa Partizanom.

Republika

Foto: Starsport

Prošle godine je oba puta položeno oružje protiv Barse i Reala

I ne, neće biti šestodnevne pauze za Sferopulosa i igrače, pošto će između duela sa španskim gigantima morati da "prežive" i Moraču. Od poraza u Splitu postalo je jasno da mesta za greške u regionalnoj ligi više nema, a zahuktala Budućnost za neuspeh u AdmiralBet ABA ligi ne zna, dok je i sinoć u Evrokupu demolirala Trent...

Potom sledi još jedno gostovanje koje je po pravilu gotovo uvek neugodno. Zadar motivisano dočekuje Zvezdu dva dana posle Madriđana, a za kraj serije "selidba", četvrtu utakmicu u nizu van svog terena crveno-beli će odigrati u Litvaniji gde ih dočekuje Žalgiris 30. oktobra.

Republika

Foto: Starsport

Vraća se da pomogne saigračima: Miloš Teodosić

I ne treba pominjati da odmah prvog novembra u Beograd dolazi šampion Evrope, pa Cedevita Olimpija... Crveno-beli gotovo da nemaju lakog rivala u ABA na svu muku u Evropi, ali bi olakšavajuća okolnost mogla da bude to što posle dobrog starta mogu sebi da dozvole luksuz poraza od nekog favorita u Evroligi. Najrealnije je da se to dogodi u Madridu, dok bi u Istanbulu možda mogao da se ponovi podvig sa početka ove godine... Sa Barsom će biti žilavo u Areni, baš kao i u Kaunasu, ali i Podgorici, Zadru...

RASPORED ZVEZDE DO KRAJA OKTOBRA:

12. oktobar - Crvena zvezda - Igokea

15. oktobar - Fenerbahče - Crvena zvezda

18. oktobar - Crvena zvezda - Barselona

21. oktobar - Budućnost - Crvena zvezda

24. oktobar - Real Madrid - Crvena zvezda

26. oktobar - Zadar - Crvena zvezda

30. oktobar - Žalgiris - Crvena zvezda

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading