DELIJE U TRANSU: Predlog je već stigao - Zvezda čeka Barsu na Marakani!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.10.2024

06:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve evroligaške utakmice i isto toliko pobeda.

DELIJE U TRANSU: Predlog je već stigao - Zvezda čeka Barsu na Marakani!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde upisali su i drugi trijumf u novoj sezoni Evrolige! Nakon Pariza u Francuskoj savladana je i Baskonija u Beogradu rezultatom 78:71 (25:20, 17:14, 17:15, 19:22) u krcatoj Beogradskoj areni. Vodili su crveno-beli gotovo svih 40 minuta pred svega odličnom.

MVP ovog meča bio je Džoel Bolomboj sa 15 poena i osam skokova. Odličan je bio Kenan sa 19 poena, a dvocifren je bio i Nikola Kalinić sa 12 poena, tri skoka i dve asistencije. U Baskoniji je Čima Moneke bio najbolji sa 19 poena i šest skokova. Dvocifren je bio samo još Donta Hol sa 13 poena, ali i sedam skokova.

Izabranici trenera Jasnisa Sferopulosa su se već sada pozicionirali u samom vrhu tabele elitnog evropskog košarkaškog takmičenja, Evroligi i sa puno optimizma očekuu naredne izazove koji uskoro slede. 

Već u subotu 12. oktobra srpski i regionalni šampion će ugostiti ekipu Igokee u četvrtoj takmičarskoj rundi AdmiralBet ABA lige, a zatim sledi i dupla evroligaška nedelja u kojoj će crveno-beli prvo gostovati u Istanbulu ekipi Fenerbahčea, a zatim sledi i meč sa Barselonom u srpskoj prestonici.

Upravo navedeni duel sa španskim velikanom već sada podiže atmosferu među pristalicama kluba sa Malog Kalemegdana, a nakon trijumfa nad Baskonijom, jedan od navijača crveno-belih je uputio apel rukovodstvu kluba.

Naime, on je na društvenoj mreži "X", nekadašnji Tviter napisao:

- Pokazal ismo svima ko sko i šta smo. Sjajna igra, sjajna atmosfera, sve je bilo odlično. Samo ću vam reći da je ovo tek početak i da će za Barselonu, Marakana biti mala.

 

 

Da podsetimo, Crvena zvezda je na startu aktuelne sezone savladala Pariz u francuskoj prestonici rezultatom 80:77, a nakon trijumfa nad Baskonijom (78:71) srpski i regionalni šampion je sa skorom od 2-0 pozicioniran u samom vrhu tabele.

Navedena ostvarenja svakako su uslovila da navijači sa mnogo optimizma očekuju predstojeće duele. Crveno-beli 15. oktobra gostuju u Istanbulu ekipi Fenerbahčea, a samo tri dana kasnije u grotlo Beogradske arena stiže Barselona koja je u premijernom meču sezne 2024/25 poražena od Žalgirisa rezultatom 67:74.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading