OVO JE MOJE MESTO, OVDE PRIPADAM: Francuz otkrio zašto je već opčinjen Partizanom

Autor:

Sport

17.09.2024

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samopouzdanje raste, kaže Frenk Nilikina.

OVO JE MOJE MESTO, OVDE PRIPADAM: Francuz otkrio zašto je već opčinjen Partizanom

Foto: Starsport

Željko Obradović pravi paklenu mašinu. Košarkaši Partizana odigrali su šest utakmica u pripremnom periodu i ostvari šest pobeda, ali pravi izazovi tek predstoje. Dve utakmice bile su zatvorenog tipa, protiv Igokee (85:68) i Jeniseja (114:85),  dve na turniru u Italiji protiv Tortona (96:94) i Trapanija (89:61), te dve na Beogradskom sajmu gde su savladani AEK sa 93:60 i novi učesnik Evrolige Pariz sa 83:82.

Sada Željko Obradović vodi ekipu na mesto gde je ostvario najveće uspehe u karijeri i gde je osvojio pet od svojih devet titula prvaka Evrope. Naime, Partizan sada putuje u Atinu na turnir "Pavlos Janakopulos" na kojem nastupaju Panatinaikos, Makabi i Efes. Na antičkom Panatinaiko stadionu u grčkoj prestonici Partizan će 21. septembra pred 40.000 gledalaca na otvorenom igrati protiv Panatinaikosa, aktuelnog prvaka Evrope.

Republika

Foto: Starsport

Dokazao se: Francuski košarkaš na Beogradskom sajmu

Nema sumnje da će to biti dobra provera, kao i drugi susret koji će odigrati potom u prestonici Grčke jer sezona crno-belih startuje 25. septembra kada dočekuju čačanski Borac, dok u Evroligi premijeru imaju 3. oktobra kada Partizan gostuje Baskoniji. Biće to prilika da novajlije u crno-belom dresu, a to su svi sem Balše Koprivice, još jednom pokažu da su spremni i silno motivisani.

Jedan od onih koji se već dokazao Žocu i grobarima je reprezentativac Francuske Frenk Nilikina. On je otkrio koliko mu znači sve što je za kratko vreme doživeo u Partizanu.

- Samopouzdanje raste, ne samo u sebe, već i saigrače. Rekao bih da smo sada pojačali međusobno poverenje. Ovo je dobra pozicija, ali treba da budemo svesni da ćemo nekad biti u odličnoj situaciji, a nekad ne. Zato je potrebno da ostanemo zajedno, uvek i u svakom trenutku. Jeste da su ovo samo pripremne utakmice, ali uspeli smo da pobedimo. Dobili smo oba susreta pred našom publikom, što je jako dobra stvar - rekao je Francuz, pa otkrio da je već oduševljen grobarima:

 

 

-  Atmosfera je bila neverovatna. Otkako sam prvi put istrčao na zagrevanje, shvatio sam da je ovo moje mesto, da ovde pripadam. Ljubav prema košarci i strast je na najvišem nivou kod navijača Partizana. Odigrali smo dve zanimljive utakmice u Beogradu, pogotovo ovu sa Parizom, ovo je protivnik koji nas čeka u Evroligi. Interesantna završnica i sada treba da gradimo igru dalje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading