TRAGIČNE VESTI: Preminula legenda NBA lige!

Autor:

Sport

14.09.2024

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužne vesti iz SAD!

TRAGIČNE VESTI: Preminula legenda NBA lige!

Foto: Shutterstock

Američki mediji su nedavno javili da je Mičel Vigins, nekadašnji NBA košarkaš i otac sadašnjeg igrača Golden Stejta Endrjua Viginsa, preminuo u 64. godini. Vigins je ostavio trag u NBA ligi tokom svoje karijere, igrajući za timove poput Čikaga, Hjustona i Filadelfije. Takođe, nastupao je i u Evropi, braneći boje timova Panionis i Limož.

Mičel Vigins je proveo šest sezoina u NBA ligi, gde je ostvario značajne uspehe. Sa selekcijom SAD je osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 1982. godine. Pored toga, bio je deo različitih timova tokom svoje karijere, ostavljajući svoj pečat kako na terenu, tako i van njega.

U aprilu 2023. godine, javnosti je postala poznata nejasna, ali ozbiljna medicinska situacija sa kojom se Mičel Vigins suočavao. To je dovelo do toga da je njegov sin Endrju Vigins bio primoran da uzme višemesečno odsustvo kako bi se posvetio medicinskim problemima svog oca. Ovaj potez je jasno pokazao koliko je porodica Vigins bila posvećena jedna drugoj i kako su se borili zajedno kroz teške trenutke.

Mičel Vigins će ostati upamćen kao neko ko je ostavio značajan trag u svetu košarke, kako na terenu, tako i van njega. Njegov doprinos sportu i nasleđe koje je ostavio će zauvek biti deo istorije NBA lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading