PREMINUO NBA ŠAMPION! Tuga u svetu košarke!

Autor:

Sport

21.08.2024

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegov uticaj na tim bio je nemerljiv.

PREMINUO NBA ŠAMPION! Tuga u svetu košarke!

Foto: pixabay.com

Sveće, ilustracija

Nedavno je preminuo bivši NBA šampion i član Kuće slavnih, Al Atls, u 88. godini života. Ova tužna vest je objavljena od strane Golden Stejt Voriors, tima u kojem je Atls stekao status legende.

Atls je ostavio neizbrisiv trag u istoriji Golden Stejt Voriorsa, gde je proveo čak šest decenija kao igrač, generalni menadžer, trener i ambasador tima. Svojim neumornim radom i posvećenošću, postao je simbol kluba i ostao duboko voljen od strane navijača.

- Golden Stejt Voriorsi tuguju zbog gubitka legende franšize, Alvina Atlsa, koji je preminuo juče u 87. godini. Alvin je ostavio duboko nasleđe u svetu košarke i zajednici "zaliva", ali posebno kao porodični čovek i humanitarac. Tugujemo zbog njegovog odlaska zajedno sa njegovom suprugom Vilhelminom, sinom Alvinom i svima koji su ga poznavali i voleli - stoji u saopštenju Golden Stejta.

Pored svoje izuzetne karijere, Atls je poznat po nadimku "uništitelj" zbog svog stila igre koji je bio fokusiran na fizičku snagu i odlučnost. Njegova igra je ostavljala snažan utisak na protivnike i saigrače, čime je osvojio poštovanje širom lige.

Atls je preminuo u svom domu, okružen porodicom, ostavljajući duboku prazninu u svetu košarke. Međutim, njegovo nasleđe će zauvek ostati živo kroz sećanja, priče i dostignuća koja je postigao tokom svoje neverovatne karijere.

Al je proveo čitavu NBA karijeru igrajući za Voriorse, od 1960. do 1971. godine, a nakon toga je nastavio da doprinosi klubu kao pomoćni trener, pa čak i kao glavni trener. Njegov uticaj na tim i celokupnu košarkašku zajednicu je nemerljiv. Večna ti slava, svet košarke će zauvek pamtiti tvoje ime.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading