PEŠIĆ JE OTIŠAO, A SADA SLEDE VELIKE PROMENE: Da li je vreme za njegov povratak!?

Autor: SAVA JOJIĆ

Sport

10.09.2024

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svojim iskustvom bi doneo mnogo!

PEŠIĆ JE OTIŠAO, A SADA SLEDE VELIKE PROMENE: Da li je vreme za njegov povratak!?

Foto: Starsport

Legendarni trofejni stručnjak, Svetislav Pešić nije više selektor košarkaške reprezentacije Srbije. Popularni Kari je seo na klupu "orlova" u teškom periodu pošto nije izboren olasman na Olimpijske igre u Tokiju 2021. godine, završio je svoju misiju osvojenim srebrom na Mundobasketu 2023. i bronzom na nedavnim Olimpijskim igrama u Parizu.

Njegov drugi mandat na klupi Srbije obeležilo je stvaranje velike hemije u ekipi i naravno, izjave koje će se dugo pamtiti. Međutim, pored pozitivnih ima i onih negativnih, a to je sukob sa bivšim kapitenom, Milošem Teodosićem, kada je Pešić odlučio da mu Teo više ne treba jer je star. 

Foto: Starsport

Miloš Teodosić i Svetislav Pešić

- Ponekad se podrazumeva da u reprezentaciji treba da igraju 12 najboljih igrača, a ja to ne mislim. Smatram da u reprezentaciji treba da igraju sigurno najbolji, ali oni koji se najbolje između sebe slažu. Jednoj ekipi, naravno, za vrhunske rezultate potrebni su i izuzetni igrači. To znači igrači visokog kvaliteta, jer na kraju krajeva košarka je takav sport da u neizvesnim, u teškim utakmicama, igrači donose odluke u zadnjim sekundama - govorio je Pešić.

Ta odluka je šokirala javnost, a pogotovu navijače, jer je Teodosić godinama unazad bio stub ekipe. Svojim potezima je u sekundi rešavao mečeve, a njegove asistencije ušle su u anale svetske košarke. 

Foto: Starsport

Miloš Teodosić

Srpsku košarku očekuju velike promene, počev od vladajuće strukture KSS, a onda i izbor novog selektora. Novi selektor bi trebalo da vrati Tedoosića u nacionalni tim, jer Srbija trenutno na poziciji pleja ima Aleksu Avramovića i Vasilija Micića, a Teo bi idealan u ključnim momentima, pa makar i na 15 minuta. 

Teodosić ima 37 godina i prošle sezonu Crvenoj zvezdi je pokazao da može da bude čovek odluke u veoma bitnim trenucima za tim sa Malog Kalemegdana sa kojim je osvojio ABA ligu, Kup Radivoj Korać i KLS. Takođe, narednog leta se igra Evrobasket, a Teo će tada imati 38 godina i to bi za njega bio sjajan oproštaj od nacionalnog tima, a možda i kraj jedne velike karijere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading