KARI SE OPROSTIO BRONZOM U PARIZU: Evo šta je naša zemlja sve osvojila pod Pešićem

Autor:

Sport

10.09.2024

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni trener vodio "orlove" u dva mandata.

KARI SE OPROSTIO BRONZOM U  PARIZU: Evo šta je naša zemlja sve osvojila pod Pešićem

Foto: ATAImages

Svetislav Pešić neće više biti selektor Srbije. Ta vest je kao bomba odjeknula u domaćim medijima, a raširila se posle saznanja Sport kluba. Trenutak u kojem Kari navodno napušta klupu "orlova" je takav da ima lufta, alije pitanje šta će dalje biti imajući u vidu najavljene promene i na čeku Košarkaškog saveza Srbije, odnosno da Predragu Daniloviću ističe drugi mamdat na mestu predsednika 1. oktobra.

Republika

Foto: Starsport

Bronza sija kao zlato: Košarkaši Srbije na OI u Parizu

 

Pešiću će poslednje učinjeno na klupi Srbije ostati zapisano da je osvojio bronzanu medalju na nedavno održanim Olimpijskim igrama u Parizu. I to zahvaljujući zakulisnim igrama koje su bacile "orlove" na Ameriku u polufinalu, a onda i pomoć sudija zbog koje je naša repreznetacija ostala bez pobede, finala i sigurno sjajnije medalje, a možda i zlata.

Republika

Foto: Starsport

Pešić osovjio srebro i 2023. na SP u Manili

Kari je sa Srbijom osvojio i srebro na prošlogodinjem Svetskom prvenstvu. Na klupu nacionalnog tima iskusni stručnjak se vratio u izuzetno teškom trenutku za srpsku košarku, pošto pod vođstvom Igora Kokoškova "orlovi" nisu uspeli da se kvalifikuju za Olimpijske igre u Tokiju 2021.

U prvom mandatu pre dve decenije Pešić je vodio reprezentaciju Jugoslavije od 2000. do 2002. godine i sa njom stigao do evropskog i svetskog zlata. A baš ovog ponedeljka je navršeno 22 godine otkako je osvojeno zlato na Mundobasketu u Indijanapolisu 2002. godine, što je i naše poslednje najsjajnije odličje na velikim takmičenjima.

Republika

Foto: Starsport

Poslednje naše zlato: Kari bio selektor na Mundobasketu 2002.

Pored toga je Svetislav Pešić izgradio jednu od najvećih trenerskih karijera u evropskoj košarci. Još kao igrač bio je šampion Evrope u dresu Bosne, a zatim je kao trener to ponovio na klupi Barselone. Predvodio je još i Albu, Lotomatiku, Dinamo iz Moskve, Crvenu zvezdu i Bajern, a kao selektor Nemačke bio je šampion Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading