CILJ NE BIRA SREDSTVO! Đurđević na čelu MULJAŽE, zakazana ELEKTRONSKA sednica - SKANDAL potresao SRPSKU košarku!

Autor:

Sport

30.08.2024

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krajnje neozbiljno...

CILJ NE BIRA SREDSTVO! Đurđević na čelu MULJAŽE, zakazana ELEKTRONSKA sednica - SKANDAL potresao SRPSKU košarku!

Foto: Starsport

Predrag Danilović

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović, podneo je ostavku, ali su nakon toga počele zakulisne radnje kako bi se situacija u Savezu zadržala pod kontrolom dosadašnje garniture. Neki mediji su plasirali vest da Upravni odbor nije prihvatio Danilovićevu ostavku, što je lažna informacija jer UO nema ovlašćenje da prihvati ili odbije ostavku - ta nadležnost pripada Skupštini.

Danilović je završio dva mandata i po pravilima više ne može da se kandiduje, a njegov mandat ističe 1. oktobra. On je podneo ostavku ranije kako bi nova uprava mogla da reši pitanje selektora Svetislava Pešića pre sledećih kvalifikacija za Evrobasket.

Takođe, na čelo izborne komisije izabran je prof. dr Nenad Đurđević, što je izazvalo kontroverze jer je ranije bio osuđen na zatvorsku kaznu u aferi "Indeks" zbog prodaje diploma i ispita. Postavlja se pitanje kako je osoba sa takvom prošlošću dospela na funkciju u Košarkaškom savezu Srbije i kako će sada odlučivati o novom predsedniku.

Foto: Printskrin/Republika

Danilovič i Pešić na konferenciji za medije

Upravni odbor KSS- a zakazao je elektronsku sednicu za ponedeljak, 2. septembar, sa jednom tačkom dnevnog reda. Naime, Nenad Đurđević je podneo ostavku, što je otvorilo put za formiranje nove izborne komisije. Prema predlogu, u sastavu komisije biće Nebojša "Patak" Mihajlović, Jasmina Branković i neizostavna Kokićka. Ovaj potez dolazi u trenutku kada je neophodno obezbediti stabilno rukovodstvo u Savezu pred predstojeće izazove.

U ovom pismu, predstavnici članova Skupštine Košarkaškog saveza Srbije (KSS) izražavaju zabrinutost zbog načina na koji je predsednik Saveza, Predrag Danilović, podneo ostavku. Oni smatraju da ostavka nije pravilno formalizovana, jer je predloženo da ona stupi na snagu tek 1. oktobra 2024. godine, što je u suprotnosti sa statutom KSS-a i Zakonom o sportu.

Delegati tvrde da predsednik Saveza ne može podneti ostavku sa odloženim dejstvom i ističu da bi, prema statutu, Danilović trebalo da obavlja funkciju do izbora novog predsednika. Takođe kritikuju predlog da se na redovnoj sednici Skupštine bira novi predsednik i potpredsednici, jer smatraju da bi za takav izbor trebalo sazvati posebnu Izbornu skupštinu.

Delegati su zabrinuti da ovakav način rada nije u skladu sa zakonima i pravilima Saveza, te traže izmene dnevnog reda zakazane sednice. Konkretno, predlažu da se tačka koja se odnosi na ostavku promeni kako bi se o njoj formalno glasalo, a ne samo konstatovalo, i da se izbori za novo rukovodstvo odlože dok se ne pokrene odgovarajući postupak.

Takođe su spremni da učestvuju u vanrednoj sednici, ukoliko je potrebno, kako bi se sve obavilo na pravno ispravan način.

Od 33 delegata u skupštini KSS do sada je potpisalo ovu odluku 24, oekuje se da će ih biti 27-28.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading