PEŠIĆ SUROVO ISKREN: "Koliko je trebalo godina da to doživim i kod nas!"

Autor:

Sport

09.09.2024

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi put doživljavam da i poraz ima svoju vrednost - navodi Kari.

PEŠIĆ SUROVO ISKREN: "Koliko je trebalo godina da to doživim i kod nas!"

Foto: Tanjug/ SAVA RADOVANOVIĆ

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronz na Olimpijskim igrama u Parizu što je veliki uspeh za naš nacionalni tim. "Orlovi" su ipak trebali da igraju finale, pošto su i pored poraza od Sjedinjenih Američkih Država pokazali bolju igru i veći deo utakmice kontrolisali stvari.

Selektor Srbije, Svetislav Pešić je u razgovoru za hrvatski "Večernji list" istakao da prvi put doživljava da i poraz ima svoju vrednost.

- Sada prvi put doživljavam da i poraz ima svoju vrednost. Mislio sam da kod nas to nikad neće biti, ali meni posle Olimpijskih igara svi dolaze i čestitaju u stilu ’šteta što ste izgubili od Amerikanaca ali ste igrali jako dobro’. Ta je utakmica sve usmerila u smeru kada će kazati ’nema veze što nisu pobedili, igrali su dobro’. Zamisli koje je to zadovoljstvo, koja je to transformacija nacije. Koliko je trebalo godina da to doživim i kod nas - jasan je Pešić.

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Kari je naveo da nije očekivao pozitivne komentare, pošto se u Srbiji na sport gleda kao na život ili smrt.

- Doživljavam ono što se svojevremeno dogodilo u Španiji, na Evrobasketu 2007, nakon finala Španije i Rusije. U poslednjoj sekundi ruski Amerikanac Holden pogađa za rusko zlato usred Madrida. Ja sutradan siđem u hotel, gde pijem kafu, i uzmem sve njihove sportske novine. Na prvoj strani svih tih novina, a to su El Mundo Deportivo, Sport, As i Marca, slika španske reprezentacije sa srebrom. Ja se pitam šta je ovo, jesam li ja gledao sinoć tu utakmicu, ko je postao prvak Evrope. Tada pomislim, kod nas bi to bila propast sveta - poručio je Svetislav Pešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading