PARTIZAN NEMA ISKUSTVO! Oglasio se biši trener crno-belih, njegova izjava je sve ZATEKLA- "Nisu ni za Beograd, ni za ABA ligu!"

Autor:

Sport

03.09.2024

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šibaj u odbrani, odmaraj se u napadu.

PARTIZAN NEMA ISKUSTVO! Oglasio se biši trener crno-belih, njegova izjava je sve ZATEKLA- "Nisu ni za Beograd, ni za ABA ligu!"

Foto: Republika

Bivši trener Partizana, Andrea Trinkijeri, nedavno je gostovao u podkastu "6.75range" gde je izneo svoje mišljenje o predstojećoj evroligaškoj sezoni. On je dao svoju prognozu za rezultate Crvene zvezde i Partizana u elitnom takmičenju, izazvavši kontroverze svojom izjavom da crveno-beli mogu ostvariti bolji rezultat od najvećeg rivala.

Italijanski stručnjak istakao je da je Crvena zvezda odradila odličan prelazni rok i formirala iskusnu i vrlo solidnu ekipu. Sa druge strane, pohvalio je i Partizan, ističući da je klub doveo fantastične i interesantne igrače, ali istovremeno naglasio nedostatak iskustva za takmičenja poput Evrolige i ABA lige.

- Zvezda je napravila iskusnu i vrlo solidnu ekipu, ali baš! Zvezda je sada lagano u prvih 7-8 na papiru. Partizan je doveo fantastične igrače, baš interesantne igrače, ali nemaju iskustvo za Beograd, Evroligu i ABA ligu, ali ako je to remontiranje - lepo izgleda, baš lepo izgleda. Ne bih nikad zaboravio kakav "chip on the shoulder" ima Željko i neće biti lako za bilo koga da dobije Partizan - rekao je Trinkijeri.

Voditelji emisije su istakli da je Partizan jedna od najboljih defanzivnih ekipa u Evroligi, sugerirajući da bi na tom polju mogli da ostvare sjajan rezultat. Međutim, Trinkijeri je istakao da to nije kompletna priča, naglašavajući značaj emocionalnog stanja igrača tokom utakmice.

Foto: Starsport

Andrea Trinkijeri

- Ja sam voleo da gledam to napad-odbrana, ali ako ti gledaš sada košarku 2024. godine, koja ekipa igra pre odbranu nego napad? Nijedna. Ako ti sada malo gledaš kako je bilo, ti si čuo treneru na tajmautu reč 'šibaj u odbrani, odmaraj se u napadu'. Sada to ne sme da se pomisli, a ne da se pita. Sada će ti igrači igrati odbranu, ako se osećaju u ritmu i zaigrani onda i u napadu. Nemojte zaboraviti, sećate šta se desilo, Francuska gubila utakmicu protiv Nemačke i Furnije koji ima 'nos' napravi skandal nakon utakmice. Bez tog skandala nema medalje za Francusku. To možda neki put nije lako sa takvim igračem, ali to ti kaže koji je sada mentalitet. Ne možeš više gledati napad i odbranu, sada je kako se emotivno igrači osećaju kada igraju. Ne kažem da je to ok, ali to je trenutno tako kako ja to primećujem - zaključio je Italijan.

Trinkijeri je istakao da se moderna košarka više fokusira na emocionalnu pripremu igrača, naglašavajući da se danas više pažnje posvećuje tome kako se igrači osećaju tokom utakmice, nego samo napadu i odbrani. Kao primer, naveo je incident sa Francuskom koja je gubila utakmicu protiv Nemačke sve dok se igrač Furnije nije emocionalno angažovao, nakon čega je došlo do preokreta.

Trinkijeri je zaključio da je trenutni mentalitet igrača ključan za postizanje uspeha, te da se moderna košarka sve više oslanja na emocionalni aspekt igre. Njegova analiza izazvala je brojne reakcije u javnosti, posebno među navijačima crno-belih i crveno-belih

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading