U SUSRET ADMIRALBET ABA LIGI! Zvezda još MOĆNIJA, Partizan potpuno PROMENIO tim!

Autor:

Sport

30.08.2024

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večiti rivali glavni favoriti za osvajanje pehara.

U SUSRET ADMIRALBET ABA LIGI! Zvezda još MOĆNIJA, Partizan potpuno PROMENIO tim!

Foto: Starsport

Željko Obradović i Janis Sferopulos

AdmiralBet ABA liga će i naredne sezone donositi neka specijalna uzbuđenja, samo ovoga puta sa nekim značajnijim izmenama u strukturi klubova.

Naime, po prvi put u istoriji jedan tim iz Dubaija će učestvovati u nekom evropskom takmičenju, a pored toga Srbija će po prvi put imati čak šest timova u regionalnom takmičenju, pošto je tu sada ekipa Spartaka iz Subotice.

Za apsolutne favorite, svakako, slove večiti rivali - Crvena zvezda i Partizan, a mnogi veruju da će neko od njih poneti titulu prvaka. Crveno-beli su prethodne sezone uspeli da povrate trofej u svoje vlasništvo i naredne će imati težak zadatak da ga odbrane.

Foto: Starsport

Dejan Davidovac i Balša Koprivica

Zvezda je uspela da sastavi jedan veoma kvalitetan roster na bazi kvalitetnih igrača iz prethodne sezone. Sve što "nije valjalo" dobilo je odrešene ruke, a pojačanja su dovedena tačno tako da popune i dodatno pojačaju kvalitet tih pozicija.

S druge strane, Partizan je odabrao potpuno drugačiji pristup. Otarasili su se gotovo celog tima i odlučili da uđu u jednu ubrzanu obnovu tima, te da dovedu 16 novih igrača, koji će se naredne sezone boriti za ulogu i minute.

Klub sa Malog Kalemegdana je prošle sezone osvojio triplu krunu, pošto je slavio u AdmiralBet ABA ligi, Superligi Srbije i Kupu "Radivoja Koraća". Zbog toga su u Humskoj reagovali i u potpunosti promenili igrački kadar, pa je iz prošlog ciklusa u ekipi ostao samo Balša Koprivica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading