DECEMBARSKE FERIJE U ITALIJI: Ekskurzija Delija na Apeninima - Zvezda u sedam dana igra tri meča!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.09.2024

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maršuta je poznata. Milano - Boljonja - Milano za samo nedelju dana.

DECEMBARSKE FERIJE U ITALIJI: Ekskurzija Delija na Apeninima - Zvezda u sedam dana igra tri meča!

Foto: Starsport

Sportsko društvo Crvena zvezda je jedan od pet evropskih kolektiva koje će ove jeseni imati predstavnike u elitnim rangovima takmičenja dva najpopularnija sporta, fudbalu i košarci.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom u plej-of dvomeču protiv norveškog Bode Glimta obezbedili su novo učešće u UEFA Ligi šampiona koja će u sezoni 2024/25 imati svoje premijerno izdanje kada je u pitanju sistem takmičenja. Ukupno 36 najboljih ekipa Starog kontinenta odigraće po osam mečeva u borbi za bodove, nakon čega se formira jedinstvena tabela. Osam najbolje plasiranih ekipa direktno će obezbediti plasman u osminu finala, dok će timovi rangirani od 9. do 24. mesta pokušati kroz jednu nokaut fazu da se domognu najboljih 16 ekipa Evrope.

Sa druge strane, košarkaši Crvene zvezde, aktuelni šampioni AdmiralBet ABA lige, kao i osvajači oba nacionalna trofeja i u predstojećoj takmičarskoj godini biće učesnici Evrolige u kojoj će pokušati da se domognu nokaut faze, nakon čega će sve biti moguće.

Republika

Foto: Starsport

Početkom decembra crveno-bele košarkaše očekuju dva meča u Italiji

 

I u jednom, i u drugom takmičenju puleni trenera Vladana Milojevića i Janisa Sferopulosa, za protivnike će imati po dva italijanska kluba.

Ekipa sa Marakane odmeriće snage sa gradskim rivalima iz Milana, ekipama Intera i Milana, dok će se crveno-beli košarkaši i u predstojećoj sezoni takmičiti sa milanskim Armanijem i Virtusom iz Bolonje.

Rasporedi oba takmičenja donose zapažanje koje će svakako navijačima Crvene zvezde biti zanimljivo, s obzirom da će crveno-beli početkom meseca decembra, u samo sedam dana odgirati čak tri duela na Apeninima.

Prvo košarkaši Crvene zvezde 4. decembra u okviru 13. kola Evrolige gostuju milankom Armaniju, a samo dva dana kasnije sledi i duel u Bolonji protiv domaćeg Virtusa.

Foto: Starsport

Delije će italijansku sedmodnevnu ekskurziju završiti uz Milojevića i fudbalere na "San Siru"

 

Ekskurziji crveno*belih tu nije kraj. Jedanaestog dana poslednjeg meseca u godini izabranici trenera Vladana Milojevića odlaze ne noge Milanu, gde će se u okviru 6. kola Lige šampiona sastati na "San Siru" sa italijanskim velikanom.

Potpuno je jasno da navijače Crvene zvezde očekuje izuzetno zaniljiva jesen, a izvesno je da će mnogi kojima su crveno-bele boje na srcu početak decembra provesti na "čizmi" bodreći košarkaše i frudbalere Crvene zvezde.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading