VELIKI SKANDAL U NBA! Šekil O'Nil u velikom problemu!

Autor:

Sport

29.08.2024

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NBA zvezda može da ostane bez posla.

VELIKI SKANDAL U NBA! Šekil O'Nil u velikom problemu!

Foto: twitter.com/NBA on TNT

Čarls Barkli i Šekil O'Nil su dva imena koja su najviše u centru pažnje kada je reč o tome šta će se desiti sa čuvenom "Inside the NBA" studijskom ekipom ukoliko mreža zvanično izgubi prava na NBA. Roditeljska kompanija TNT-a, Vorner Bros. Diskaveri (WBD), tužila je NBA, tvrdeći da je liga prekršila "matching rights" u odabiru Amazonove ponude umesto njihove. Sa druge strane, NBA tvrdi da WBD nije ispunio uslove Amazonove ponude za njihovu Prime Video uslugu i da je ova situacija trenutno predmet sudskog spora.

Ukoliko se ova situacija reši, bilo kroz nagodbu ili odluku u korist NBA, gde TNT ostaje bez NBA poslovanja, Amazon, NBC, pa čak i ESPN, će se boriti za afirmisane studijske voditelje i komentatore TNT-a. Barkli nedavno najavio dugoročno opredeljenje za TNT Sports, sa ili bez NBA, dok je prethodno izjavio da ima opciju izlaska iz ugovora ukoliko mreža ne obnovi NBA prava. Industrijski izvori veruju da i O'Nil ima sličnu klauzulu u svom ugovoru.

O'Nil, četvorostruki NBA šampion koji je postigao izuzetan uspeh u poslovnim poduhvatima nakon karijere, takođe bi bio tražena meta u slučaju da dođe do promene mreže. O'Nil je takođe vrlo popularan među različitim generacijama i ima stvarnu vrednost za sportske emitere i partnere brenda. Sa skoro decenijom manje od Barklija, O'Nil verovatno ima više prostora kao sportska ličnost nego što ima Barkli u ovoj fazi.

Foto: Tanjug/AP

Šekil O'Nil

U scenariju gde TNT izgubi NBA, kako Amazon tako i NBC će morati da izgrade NBA studijske emisije od nule. Takođe, ESPN bi trebalo da razmotri dovođenje O'Nila, s obzirom da je "NBA Countdown" bio vrteška domaćina i analitičara tokom protekle decenije. O'Neal bi mogao da popuni prazninu sličnu onoj kada je ESPN-ov predsednik Jimmy Pitaro uložio veliku sumu novca kako bi doveo Džo Baka i Troja Aikmana sa Fox Sporta za najavljivanje "Monday Night Football".

Jedna od mogućnosti za O'Nila je i ona koju je Wall Street Journal preneo ovog meseca, a to je da TNT razmatra ideju da nastavi "Inside the NBA" panel kao opštu sportsku emisiju čak i ako izgubi NBA prava. Ostali studijski analitičari na TNT-u koji bi mogli biti u igri za uloge na drugim mrežama uključuju Kendejs Parkera i Drajmon Grina (koji je i dalje aktivni igrač Golden Stejt Voriorsa).

Prošle nedelje, Džama Kretford, koji je bio deo TNT-ove utorak studijske ekipe prošle sezone, najavio je da je trenutno slobodan agent u medijima. Kris Veber, koji je napustio ulogu komentatora u boji na TNT-u 2021. godine, takođe bi mogao biti u igri za ulogu studijskog ili igračkog analitičara sledeće godine. Status ugovora Keni Smita je nepoznat, ali bi takođe verovatno bio u igri za novu studijsku ulogu 2025. godine ukoliko TNT izgubi NBA poslovanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading