PRIŠAO MI JE I REKAO DA ZABORAVIM SVE TO! Kampaco otkrio nepoznate detalje o Jokiću!

Autor:

Sport

24.08.2024

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jokić je tamo plejmejker i morao sam da promenim svoj način igre - istiće Argentianc.

PRIŠAO MI JE I REKAO DA ZABORAVIM SVE TO! Kampaco otkrio nepoznate detalje o Jokiću!

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaš Real Madrida, Fakundo Kampaco,  nedavno je gostovao na "Klank!" podkastu na jutjubu gde je otkrio neka zanimljiva iskustva i poruke koje je dobio tokom svog vremena provedenog u NBA ligi. Argentinac se prisetio vremena provedenog u Denver Nagetsima, gde je imao priliku da sarađuje sa Nikolom Jokićem.

- Nisam imao klasično krštenje jer sam imao već 29 godina, a i franšizni igrači su imali poštovanja prema meni i tu mislim na Jokića i Mareja jer sam igrao protiv njih u FIBA takmičenjima. Tokom prvog treninga je trener Majk Meloun pokazivao video snimke novih igrača i moj snimak je bio protiv Srbije na Svetskom prvenstvu 2019. godine. Bilo je sjajno, a Jokiću se nije dopalo i bilo je smešno pa sam bio manje nervozan - rekao je Kampaco i nastavio:

 - Prišao mi je i rekao da zaboravim sve što sam naučio u FIBA košarci. Ovo je drugi sport. Sve je tamo drugačije, sezona, treninzi, utakmica i pravila su takođe drugačija pa se igra drugačije. Jokić je tamo plejmejker i morao sam da promenim svoj način igre i to mi je pomoglo, načinilo me boljim igračem - poručio je Argentinac.

Foto: Profimedia

Fakundo Kampaco i Nikola Jokić

Kampaco je takođe podelio svoje iskustvo svađe sa Drejmondom Grinom, koji mu je rekao da nema veze kako čuva Stefa Karija jer će on svakako ubaciti 30 poena.

- Rekao mi je da nema veze kako čuvam Stefa Karija jer će on svakako da ubaci 30 poena i da bi mi bolje bilo da tražim izmenu kako bi neko drugi mogao da ga čuva. Nisam hteo da budem primećen, nisam hteo da  trčim minut i po po celom terenu i da nikad više ne dobijem minute, ali boli me što sam na treninzima bio mnogo bolji nego na utakmicama - naveo je bivši igrač Crvene zvezde.

Kampaco ima 138 utakmica u NBA karijeri od čega 130 sa Nikolom Jokićem.

 - Kada me je Denver pozvao, sve je bilo komplikovano zbog pandemije. Nisam hteo da sezonu počnem u Madridu jer sam imao osećaj da ću ih napustiti. Florentino Peres mi je rekao da bi im mnogo pomoglo da počnem sezonu, odigram Superkup i još par utakmica i pristao sam na to. Kada sam otišao u NBA, Florentino mi je često pisao. On ima takvu auru, malo ljudi to poseduje. Daje ti osećaj da se brinu o tebi i dosta mi je pomogao da odem u NBA. Kada sam stigao u Denver bio sam jako nervozan, a on je našao način da me opusti. Otkupna klauzula je bila ogromna i dozvolio mi je da sve isplatim kroz nekoliko godina. Mislim da ću završiti karijeru u Realu, imaću 37 godina kada mi ugovor istekne, a Madrid je moj dom  - podvukao je Fakundo Kampaco.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading