DŽORDAN PLIVA U PARAMA! Koliko on SAM zaradi, ovaj trio NBA zvezda ne može zajedno - Evo koliko zarađuju KOŠARKAŠI od sponzorstva

Autor:

Sport

25.08.2024

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Impresivne brojke.

DŽORDAN PLIVA U PARAMA! Koliko on SAM zaradi, ovaj trio NBA zvezda ne može zajedno - Evo koliko zarađuju KOŠARKAŠI od sponzorstva

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Najveće zvezde NBA lige, Lebron Džejms, Stef Kari i Kevin Durent, zajedno ostvaruju impresivan prihod od sponzorskih ugovora sa Najkom, zarađujući ukupno 311 miliona dolara godišnje.

Iako su ova tri superstara među najplaćenijim sportistima na svetu, njihov ukupan godišnji prihod od Najka ne može da parira zaradi koju sam Majkl Džordan ostvaruje od istog brenda. Majkl Džordan, legendarni košarkaš i ikona NBA lige, i dalje dominira u svetu sportskih sponzorstava, zarađujući čak 329 miliona dolara godišnje od svog ugovora sa Najkom.

Džordanov "Air Jordan" brend ostaje najprofitabilniji deo Najka, što potvrđuje njegovu nepokolebljivu poziciju kao jednog od najuticajnijih sportista svih vremena. Njegov brend, lansiran 1984. godine, postao je kulturni fenomen i jedan od najprepoznatljivijih sportskih brendova na svetu, čime je Džordan osigurao dugoročnu finansijsku stabilnost i van terena.

Foto: www.profimedia.rs

 

Iako Lebron, Kari i Durent imaju ogroman uticaj na modernu košarku i globalni sportski marketing, Džordanova sposobnost da generiše više prihoda od njih trojice zajedno pokazuje koliko je njegova legenda još uvek jaka, više od dve decenije nakon povlačenja sa terena.

Lebron, Kari i Durent su ključne figure u modernom sportskom marketingu, posebno u eri društvenih mreža, gde njihova popularnost među mlađom publikom igra značajnu ulogu u promociji brendova. Ipak, uprkos njihovom ogromnom uticaju, Džordanov "legacy" ostaje neprevaziđen, što potvrđuje činjenica da i dalje zarađuje više od njih trojice zajedno.

Ovaj primer pokazuje kako Džordanova dugovečnost i uticaj na pop kulturu nadmašuju generacijske promene u sportu, potvrđujući njegov status kao jednog od najuticajnijih sportista svih vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading