PLJUŠTE PROZIVKE NA NBA SCENI! Kapiten pohvalio SRBIJU, pa opleo po DURENTU - "SLAB si ko OSOBA"!

Autor:

Sport

19.08.2024

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakav skandal niko nije očekivao.

PLJUŠTE PROZIVKE NA NBA SCENI! Kapiten pohvalio SRBIJU, pa opleo po DURENTU - "SLAB si ko OSOBA"!

Foto: www.profimedia.rs

Kapiten reprezentacije Nemačke Denis Šruder nije ostao ravnodušan na provokaciju američkog reprezentativca Kevina Durenta. Nakon poraza od Srbije u borbi za bronzu Šruder je na konferenciji za medije izneo mišljenje o evropskoj košarci, ističući da je ona više usmerena na "IQ košarku" i da se zahteva dosta mozga. 

Šruderova izjava o evropskoj košarci kao "IQ košarci" izazvala je pažnju javnosti. Naglašavanje važnosti mozga i taktičke inteligencije u evropskoj košarci predstavlja zanimljivu perspektivu, posebno u poređenju sa američkom košarkom, koja se često povezuje s atraktivnim individualnim potezima i spektakularnim zakucavanjima.

- U Evropskoj košarci nema zabave. Evropska košarka je IQ košarka, sa veoma striktnim trenerima, traži se dosta mozga. Srbija, Grčka, Španija, Francuska, Nemačka... Sve su to timovi koji znaju kako da igraju, koji su atlete i smatram da su ljudi iz Evrope napravili dosta buke u NBA ligi - rekao je Šruder.

A odmah nakon osvajanja zlata sa Amerikom Durent je podelio fotografiju sa pobedničkog postolja uz komentar: "Zabava i IQ".

Šruder je odlučio da odgovori na Durentov komentar, ističući da je smatrao to kao slabost.

- Pobedili su, a Kevin Durant je tvitovao: "Visok IQ i zabava." Za mene, to je jednostavno slabost. Ti si takva vrsta zvezde i moraš da kažeš nešto osobi poput mene koja nije imala nameru da bude negativna - kaže Šruder.

On je istakao da nije imao negativne namere i izrazio neprijatnost zbog Durentovog komentara, naglašavajući da je osećao da je bio meta Durentovog tvita.

- To je samo ono što vidim s obe strane, razumete šta hoću da kažem? Nije mi se svidelo. Nije me briga, ali na kraju dana, taj tvit ili šta god je objavio, bio je zbog mene. Nikada nisam imao negativne namere. Poštujem sve te momke, sve GOAT, ali da kaže to, govori mi koliko je slab kao osoba - zaključio je 

Nakon Šruderovog odgovora, društvene mreže su odjeknule različitim komentarima i reakcijama na ovaj sukob između dva košarkaška velikana. Mnogi su izrazili svoje mišljenje o Durentovom komentaru, dok su drugi podržali Šrudera u njegovoj reakciji.

Situacija između Šrudera i Duranta pokazuje da rivalstvo i tenzije između evropske i američke košarke i dalje postoje. Ovaj incident je pokrenuo raspravu o različitim stilovima igre i pristupima u košarci, ističući važnost taktičke inteligencije i individualnih kvaliteta. Ostaje da vidimo kako će se ova situacija odraziti na buduće susrete i rivalstva između evropskih i američkih košarkaša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading