NIKOLA JOKIĆ VIŠE NIJE OMILJENI?! Neočekivan OBRT u svetu košarke - NEĆETE verovati ko je FAVORIT za MVP titulu! (FOTO)

Autor:

Sport

21.08.2024

22:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glasovi su jasni.

NIKOLA JOKIĆ VIŠE NIJE OMILJENI?! Neočekivan OBRT u svetu košarke - NEĆETE verovati ko je FAVORIT za MVP titulu! (FOTO)

Foto: www.profimedia.rs

Prema analitičarima ESPN-a, Luka Dončić se trenutno izdvaja kao favorit za osvajanje MVP titule u narednoj NBA sezoni. Iako je prošle sezone Nikola Jokić bio blistav u dresu Denver Nagetsa, a zatim pokazao izvanredne veštine i u dresu reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu, ESPN-ovi stručnjaci smatraju da je Dončić trenutno na vrhu liste.

Prema glasovima stručnih analitičara ESPN-a, Luka Dončić je dobio 61 glas, dok je Nikola Jokić zauzeo drugo mesto sa 40 glasova. Na trećem mestu je Šaj Gildžus Aleksander sa 37 glasova. Ovi glasovi jasno ukazuju na veliku podršku koju Dončić trenutno uživa među stručnjacima.

Nikola Jokić je prošle sezone osvojio prestižnu MVP titulu, što je bila njegova treća titula za najkorisnijeg igrača u četiri sezone. Međutim, mnogi smatraju da je bilo kontroverzi oko ovog priznanja, posebno kada je pre dve sezone titulu osvojio Džoel Embid, a ne Jokić. Jokić je prošle sezone prosečno beležio 26,4 poena uz 12,4 skoka i 9 asistencija, impresivne statistike koje dodatno naglašavaju njegovu vrednost kao igrača.

S druge strane, Luka Dončić je prosečno beležio 33,9 poena uz 9,2 skoka i 9,8 asistencija, što su izvanredne brojke koje jasno pokazuju njegovu dominaciju na terenu. Ipak, ističe se da je imao značajno lošiji procenat šuta od Nikole Jokića, što može uticati na konačnu ocenu njegovih performansi.

Iako Luka Dončić trenutno uživa veliku podršku analitičara za osvajanje MVP titule, Nikola Jokić i dalje ostaje značajan konkurent. Sa svojim impresivnim statistikama i uticajem na igru, Jokić će svakako biti igrač čije će se performanse pažljivo pratiti u narednoj NBA sezoni. S obzirom na rivalstvo i kvalitet ovih dvojice sjajnih košarkaša, možemo očekivati uzbudljivu trku za prestižnu MVP titulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading