SRBIJO, RADUJ SE!!!!! "Orlići" pobedili Helene i osvojili medalju na Evrobasketu!

Autor:

Sport

17.08.2024

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan podvig izabranika Vladimira Zlatanovića.

SRBIJO, RADUJ SE!!!!! "Orlići" pobedili Helene i osvojili medalju na Evrobasketu!

Foto: fiba.com

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je izuzetan uspeh osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu održanom na Kritu. Hrabri "orlići" uzrasta od 16 godina pokazali su svoj kvalitet i borbeni duh pobedivši vršnjake iz Grčke rezultatom 74:65.

Iako su pretrpeli bolan poraz od Francuske u polufinalu, Orlići su u meč ušli sa odlučnošću da se vrate kući sa odličjem. Njihov stav doneo im je sigurnost u igri, a već minut i po pre kraja prvog perioda stekli su dvocifrenu prednost.

Vuk Danilović se istakao kao najefikasniji u našem timu sa 24 poena, dok je Andrej Bijelić gotovo ostvario tripl-dabl sa 15 poena, 12 skokova i 7 asistencija. Nikola Кaralić je takođe doprineo sa 11 poena, 6 skokova i 5 asistencija, dok je Andrej Pavlović postigao 10 poena.

Foto: fiba.com

 

Utakmica je bila puna uzbuđenja, a Grčka je uspela da smanji zaostatak na samo pet poena minut i po pre kraja. Međutim, naš tim je uspeo da odgovori naletu protivnika i zadrži prednost do kraja meča.

Ovo je treća medalja za mlađe kategorije Košarkaškog saveza Srbije ovog leta, nakon srebra muškog tima do 18 godina i bronze ženske juniorske reprezentacije na evropskim prvenstvima u Finskoj i Portugalu.

Izuzetan uspeh kadetske reprezentacije Srbije donosi radost i ponos naciji, dok se već s nestrpljenjem očekuje naredno takmičenje na kojem će naši mladi košarkaši imati priliku da pokažu svoj talenat i borbeni duh.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading