ŽELJKO TRAŽI NEŠTO ŠTO JE PROLAZILO PRE 15 GODINA, NISMO KLIKNULI NA TERENU! Doskorašnji igrač Partizana objasnio razloge LOŠE sezone crno-belih

Autor:

Sport

23.07.2024

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poljak za svoju slabu formu krivi prvenstveno povredu

ŽELJKO TRAŽI NEŠTO ŠTO JE PROLAZILO PRE 15 GODINA, NISMO KLIKNULI NA TERENU! Doskorašnji igrač Partizana objasnio razloge LOŠE sezone crno-belih

Foto: Starsport

Željko Obradović sa svojim izabranicima

Partizan je u prošlu sezonu ušao sa dosta velikim očekivanjima, ali bilo je jasno od starta da to ne ide baš najbolje. Jedan od onih kome je početak bio najteži jeste Mateuš Ponitka. On je još u predsezoni doživeo povredu ramena, a kada se vratio pokušavao je da pronađe sebe na terenu, međutim, nije mu išlo baš najbolje, pa je, uostalom kao i sa svim ostalim igračima, usledio raskid ugovora.

- Ne bih sada da pravim neki alibi ili pronalazim izgovor, ali ta povreda ramena pred sam početak sezone me je baš izbacila iz ritma. Došla je u najgorem mogućem trenutku. Baš pred početak sezone kada smo se svi borili za uloge u timu, kada smo se uklapali. Na prijateljskoj utakmici na otvorenom sam doživeo taj neugodan pad na rame posle čega sam imao velikih problema. Da ne ulazim sada u detalje, ali osećao sam bol dugo, tek negde u martu sam mogao normalno da koristim rame a da ne osećam bol. Tada je već sezona uveliko odmakla i zaista je teško bilo nametnuti se u tim okolnostima - počeo je Poljak za "Mozzart sport".

Potom je sumirao i neuspeh celog tima u minuloj sezoni.

Republika

Foto: Starsport

Mateuš Ponitka

- Nismo kliknuli. Ne mislim na hemiju ili međuljudske odnose jer je svlačionica bila dobra. Pričam sa momcima i dalje, ali jednostavno na terenu nešto nije kliknulo i to je to. Zato nismo pobeđivali - dodao je Ponitka.

Potom je pričao i o odnosu sa Željkom Obradovićem kroz pohvale, ali...

- Imao sam nekoliko otvorenih razgovora sa trenerom tokom sezone. Mislim da sam bio iskren i da sam pričao objektivno. Naravno imao je i on svoju stranu u čitavoj priči koju poštujem. On je izvanredan trener i to je pokazao na delu - rekao je Ponitka i objasnio da Željkove zamisli danas teško prolaze:

- On traži perfekcionizam, a to je teško izvesti. Posebno sa igračima koji imaju moderan mentalitet. Baš je teško sprovesti u delo ono što Željko želi. On zaista hoće da igramo košarku na pravi način, timski, perfektan, ali neke stvari baš teško prolaze. Da se možda vratimo na neka ranija vremena od pre 15 ili 20 godina, možda bi lakše išlo, ali u ova nova vremena... Teško je tražiti perfekciju, a on je perfekcionista i sve mu je u detaljima. Zbog toga je doduše i osvajao trofeje koje je osvajao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading