BEZ PEŠIĆA OVO NE BI BILO MOGUĆE: Zaista smo bili fantastična ekipa te 2002. godine

Autor:

Sport

20.07.2024

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pešić je samo za pohvalu.

BEZ PEŠIĆA OVO NE BI BILO MOGUĆE: Zaista smo bili fantastična ekipa te 2002. godine

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Dejan Tomašević, jedan od igrača koji su se okitili zlatom pre više od dve decenije na Svetskom prvenstvu u Americi, ističe da ništa ne bi bilo moguće bez Pešića.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 

- Zaista smo bili fantastična ekipa te 2002. godine, ali bez vrhunskog trenera to ne bi bilo moguće. Ta harizma, taj kvalitet, posvećenost su upravo pokazali na toj četvrtinalnoj utakmici, da iako je i bilo možda bojazni kod nas, ti nisi dozvoli da se to prenese na ostale igrače i sa velikom dozom samopouzdanja smo ušli u tu utakmicu. Svakako je da ta njihova utakmica protiv Argentina bile mnogo bitna, jer smo shvatili, ako mogu Argentinci, možemo i mi. Dobra stvar je što smo imali Divca i Peđu koji su već igrali u NBA i bili vodeći igrači u svojoj ekipi, i neko njihovo iskustvo koje su uspeli da prenesu pojedinačno, ali i ostali igrači su imali već dovoljno iskustva i kvaliteta i znali su kako se igraju te utakmice.

Vratio je film i na veliko finale sa Argentincima…

- U tom trenutku, u španskoj Tau Keramici sa njih petoricom i znao sam njihov kvalitet. Fantastična utakmica, koju smo dobili uz veliku pomoć trenera Pešića i fantastične navijače. Bilo je 6-7000 naših ljudi i osećali smo se kao da igramo ovde i ta pomoć nam je mnogo značila, posebno u kriznim trenucima kada su Argentinci igrali sjajno i pokušavali da se odlepe, uz pomoć sa tribine, fantastičnog Gurovića, Bodiroge, maestralnog Peđe Stojakovića uspeli smo da dobijemo tu utakmicu i verovatno jednu od najdražih medalja za sve nas - zaključio je Dejan Tomašević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading