AMERI SE POKLONILI JOKIĆU! ESPN objavio listu najboljih sportista XXI veka: "Kakva je sudbina Novaka Đokovića"?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

18.07.2024

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni su perjanice svetskog sporta u XXI veku.

AMERI SE POKLONILI JOKIĆU! ESPN objavio listu najboljih sportista XXI veka: "Kakva je sudbina Novaka Đokovića"?

Foto: Tanjug-AP

Američki ESPN je nedavno objavio listu 100 najboljih sportista XXI veka, a među njima se našao i srpski košarkaš Nikola Jokić. ESPN je dodelio visoko 28. mesto Jokiću, što je izuzetno priznanje s obzirom na to da se na listi nalaze velike sportske zvezde poput Mihaela Šumahera, Dvena Vejda, Kevina Durenta, Luke Modrića i mnogih drugih.

Novinari poznatog američkog medija suočili su se sa izuzetno zahtevnim zadatkom - rangirati 100 najboljih sportista 21. veka. Izazov je bio posebno težak s obzirom na impresivan spisak sportskih ikona koje su obeležile ovaj vek.

Nikola Jokić, NBA šampion iz 2023. godine, ponosno se našao među 75 izabranih sportista na listi ESPN-a. Sa brojnim titulama i priznanjima, uključujući MVP finala, trostrukog MVP-a regularnog dela NBA lige i MVP-a Zapadne konferencije, Jokić je dokazao svoj izuzetan talenat i doprinos košarci.

Kao što je naglašeno, ESPN je do sada rangirao najboljih 75 sportista u ovom veku i sa velikom pažnjom se iščekuju imena "poslednjih 25 velikana", tj najboljih u ovom veku.

Foto: Profimedia

Sa nestrpljenjem se očekuje odluka o poziciji najboljeg tenisera u istoriji belog sporta

 

Novak Đoković nije pronašao svoje mesto na listi od 26. do 100. najboljeg sportiste u XXI veku. Po svim parametrima najbolji tenisr u istoriji belog sporta mora se naći na prestižnoj listi, a ostaje da se vidi kako će novinari ESPN-a okarakterisati ostvarenja srpskog tenisera.

Đoković se pominje među onima koji će konkurisati za prestižnu nagradu, a uz njega ESPN pominje i Toma Brejdija, Lionela Mesija, Lebrona Džejmsa, Serenu Vilijams, Rodžera Federera, Rafaela Nadala,...

U svakom slučaju, nastavak liste najboljih sportista 21. veka ostaće predmet velike pažnje svetske sportske javnosti.

Listu najboljih sportista XX veka možete pogledati OVDE:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading