KAKAV ŠOK! Srbija ISPALA sa Evropskog prvenstva od potpunog AUTSAJDERA!

Autor:

Sport

17.07.2024

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan rasplet za naše košarkaše.

KAKAV ŠOK! Srbija ISPALA sa Evropskog prvenstva od potpunog AUTSAJDERA!

Foto: FIBA

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije doživela je šokantan poraz od Češke u osmini finala Evropskog prvenstva, rezultatom 67:72, čime su izgubili mogućnost daljeg takmičenja na kontinentalnom šampionatu.

Iako su "orlići" bili prvi u grupi posle grupne faze i imali odlične rezultate u prethodnim utakmicama, nisu uspeli da se izbore sa "knedličkama", ekipom koja je do tada izgubila sve tri utakmice! 

Srpski košarkaši su imali dvocifrenu prednost u prvom periodu, ali je Češka uspela da se vrati u meč i na kraju ostvari pobedu. Najefikasniji u našem timu bio je Ilija Milijašević sa 20 poena, dok su Marko Šarenac i Filip Jović dodali 12, odnosno 11 poena.

Foto: FIBA

 

Ovo je samo nastavak loših rezultata za našu košarku, budući da su i senioru ubedljivo poraženi u prijateljskoj utakmici od Sjedinjenih Država na turniru u Abu Dabiju.

Izabranici Svetislava Pešića parirali su favorizovanim Amerikancima u prvoj i početkom druge četvrtine, da bi zatim posustali, što je novi "drim tim" iskoristio i stigao do ogromnog trijumfa, upisavši drugu pobedu na pripremama u prestonici Ujedinjenih Arpaskih Emirata.

Srbija će sa SAD igrati i u Grupi C na Olimpijskim igrama u Parizu, gde se još nalaze selekcije Portorika i Južnog Sudana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading