UMESTO U DUBAI! Zvezda ide u Rusiju na JAK turnir! Učestvuju i crno-beli!

Autor:

Sport

17.07.2024

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće to odlične provere za srpskog šampiona.

UMESTO U DUBAI! Zvezda ide u Rusiju na JAK turnir! Učestvuju i crno-beli!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde pripremaju se za novu sezonu u kojoj ih očekuje borba na tri fronta.

Klub sa Malog Kalemegdana trebalo je da pred start Evrolige i AdmiralBet ABA lige učestvuje na jakom turniru u Dubaiju, gde bi uz domaćina, bili sadašnji i bivši prvaci Evrope, grčki Panatinaikos i madridski Real. Ipak, kako je taj događaj otkazan, crveno-beli su prihvatili novu opciju.

Naime, izabranici Janisa Sferopulosa biće deo takođe izuzetno kvalitetnog takmičenja u Rusiji, na VTB Superkupu, gde su učešće potvrdili Zenit iz Sankt Peterburga, Lokomotiva Kuban, Uniks iz Kazanja, najtrofejniji ruski klub moskovski CSKA, ali i turski Bešiktaš.

Foto: Starsport

Košarkaši Zvezde

Crno-beli iz Istanbula će, uz izabranike Janisa Sferopulosa, biti jedini gosti van Rusije, dok su prethodne godine to bili Partizan i Mega. Borbe će se održavati od 11. do 18. septembra.

Predsednik VTB lige Sergej Kušenko je rekao za sajt:

- Tradicija je da nova sezona VTB lige krene utakmicama Superkupa, u kojem učestvuju i neki klubovi iz inostranstva. Ove godine u Moskvu će doputovati aktuelni šampion AdmiralBet ABA lige, srpska Crvena zvezda, koja je učesnik Evrolige, kao i jedan od najpopularnijih turskih klubova Bešiktaš - istakao je Kušenko.

Trofej Superkupa VTB lige u prethodne dve godine osvajao je Zenit, dok je 2021. pobednik bio CSKA. Kada je 2022. Partizan učestvovao, zauzeo je četvrto mesto, dok je iste godine Mega završila kao šesta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading