JOKIĆ DODAJE IZA LEĐA, ALEKSA ZAKUCAVA, A KARI KOMANDUJE: "Orlovi" odradili prvi trening u Abu Dabiju (VIDEO)

Autor:

Sport

15.07.2024

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija sutra igra sa Australijom

JOKIĆ DODAJE IZA LEĐA, ALEKSA ZAKUCAVA, A KARI KOMANDUJE: "Orlovi" odradili prvi trening u Abu Dabiju (VIDEO)

Foto: KSS

Trening Srbije u Abu Dabiju

Ljubitelji košarke širom sveta sa nestrpljenjem očekuju uzbudljiv turnir koji će se odigrati u Emiratima kao priprema za Olimpijske igre u Parizu. Na njemu će učestvovati reprezentacije Srbije, Sjedinjenih Američkih Država i Australije, a ovo takmičenje će biti odlična prilika za navijače da vide kako izabranici Svetislava Pešića izgledaju pred veliko takmičenje.


Košarkaši Srbije su stigli u Abu Dabi gde su odradili prvi trening u dvorani u kojoj će se turnir igrati, a za njih će započeti sutra utakmicom sa Australijom. Selektor Pešić je predvodio trening, a igrači su marljivo radili na uigravanju akcija. Nakon odlične pripremne utakmice protiv Francuske u Lionu, gde je posebno do izražaja došla sjajna odbrana reprezentacije Srbije, javnost ima visoka očekivanja od "orlova", te daje sebi za pravo da se nada medalji.

Selektor Pešić istakao je da je fokus reprezentacije na odbrani, posebno u tranziciji, kako bi bili spremni za brze napade protivnika. 

- Što se same utakmice tiče, ona je pokazala ono što se i zna, a to je da sve počinje od odbrane. Najvažniji dio naših priprema koje smo do sada obavljali, pored dovođenja igrača u optimalno fizičko stanje, je prihvatiti koncept odbrane i na tome raditi. Očigledno je da smo tu na dobrom putu. Ono na čemu mi posebno insistiramo jeste odbrana u tranziciji. Na tome puno radimo jer nas u grupi očekuju ekipe SAD, Južnog Sudana i Portorika koje su orijentisane na igru u tranziciji, to jest na brze napade. Na tome smo puno radili i imali smo dobru priliku da protiv ekipe koja je izuzetno atletski selektirana pokažemo da možemo. Što je najvažnije, igrači su pokazali želju da u tom delu igre daju svoj maksimum - rekao je Svetislav Pešić pred put u Abu Dabi.

U grupnoj fazi na Olimpijskim igrama Srbija će igrati sa SAD, Južnim Sudanom i Portorikom, a ostaje još samo da se vidi hoće li Nikola Jović i Dejan Davidovac stići da se spreme za put u Pariz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading