ANĐUŠIĆ RAZOČARAN REZULTATIMA: Zbog preteške sezone razmišlja da napusti Beograd, evo šta je imao da kaže

Autor:

Sport

16.06.2024

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrlo neodlučan.

ANĐUŠIĆ RAZOČARAN REZULTATIMA: Zbog preteške sezone razmišlja da napusti Beograd, evo šta je imao da kaže

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Danilo Anđušić nema ugovor sa Partizanom za narednu sezonu u ovom trenutku. Još uvek je daleko od bilo kakve odluke oko toga da li ostaje u Beogradu i o tome kaže ne želi ni da razmišlja. Najviše baš zbog toga što je nedavno završena sezona kako kaže bila preteška.


- Neuspešna je u svakom smislu. Mislim da smo imali kvalitet da napravimo nešto veće. Gorak je ukus, bez trofeja bez plej ofa Evrolige. Osećaj je jako loš i zato hoću da odmorim od svega, a onda ću razmišljati kako ću dalje i šta želim. Teška loša sezona, mogli smo u mnogim situacijama da preokrenemo sezonu i falilo nam je nešto malo. Od 13 utakmica, to mi je neverovatan podatak, na jednu loptu dobili smo samo jednu. Svi znamo koliko jedan meč može da ti promeni sezonu - kaže Danilo Anđušić za Sport Klub.

Minula sezona Partizana je imala nekoliko utakmica koje su mogle da se smatraju prelomnima. Od decembra kada je prekinut niz od pet trijumfa u Evroligi i kada je Partizan uz Real imao najbolju formu u Evropi, do Virtusa u Bolonji i Armanija u Milanu u drugom delu sezone. Ipak ništa nije išlo na stranu crno belih.

- Toliko puta smo mislili to je to, sad ako prelomimo krećemo. Onda se desi poraz i odemo u dubiozu. Početak smo krenuli slabije i onda smo počeli da igramo dobro, bili u sredini tabele Evrolige, pa decembar kada smo igrali sjajno. Desili su se neočekivani porazi… Jednostavno nismo imali tu hemiju u ekipi kakvu smo imali prethodne sezone. Ne volim da poredim jer će se teško ponoviti. Sve te male stvari su uticale, bili smo previše negativni, utakmice koje smo vodili do samog kraja ispustimo razliku i izgubimo. To je sve uticalo na ceo tim - dodao je on.

Partizan je ostao bez i jednog trofeja u četiri takmičenja, nije igrao ni plej-in Evrolige, a večiti rival ga je pobedio previše puta i pokupio je sve trofeje.

- Čak i posle Evrolige smo mislili okej sad da se stisnemo da završimo sezonu sa titulom, onda sve pada u drugi plan. I tu nismo imali sreće i neke druge stvari, da smo dobili taj meč, ne samo zbog brejka nego mislim da bi se drugačije završilo. Uvek smo bili tu, malo da prelomimo ali uvek je otišlo na drugu stranu. Svi smo poleteli posle prve sezone, što je i okej ali opet možda smo ostali zarobljeni u prethodnoj sezoni koja je bila neverovatna - kaže Anđušić.

Danilo se trenutno ne bavi razmišljanjem o narednoj sezoni. Osim odmora prioritet će mu biti kamp koji je osnovao zajedno sa bratom Lukom u Kovilovu i na kom će desetine dece trenirati tokom jula meseca. Što se tiče angažmana nije sigurno da li će Anđušić biti u crno belom dresu predstojeće sezone, ali je sigurno da će on sigurno izvagati dobro u odluci kako bi našao pravu, možda i evroligašku sredinu za nastavak karijere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading