PARTIZAN I ZVEZDA ĆE JOŠ 16 GODINA MORATI DA KUKAJU EVROLIGI: Takmičenje zacementiralo učesnike, evo šta to znači za večite

Autor:

Sport

11.06.2024

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Struktura vlasnika neće se menjati, a pitanje je šta će biti kada CSKA bude mogao da igra.

PARTIZAN I ZVEZDA ĆE JOŠ 16 GODINA MORATI DA KUKAJU EVROLIGI: Takmičenje zacementiralo učesnike, evo šta to znači za večite

Foto: Starsport

U Evroligi se ništa neće promeniti do 2040. godine! Bord takmičenja doneo je danas odluku važnu za budućnost Evrolige, a ona glasi da vlasnici ostaju isti u narednih 16 godina. Dakle, istih 13 klubova i dalje drže sve konce u rukama, uz napomenu da se u čitavoj strukturi vlasništa i dalje nalazi CSKA Moskva, koji i dalje ne igra zbog rata u Ukrajini.

Dakle, zacementirani su vlasnici Evrolige Real, Barselona, Baskonija, Efes, Fenerbahče, Olimpijakos, Panatinaikos, Žalgiris, Makabi, Armani, Bajern i Asvel, a među vlasnicima je i CSKA, ali je pitanje kada će opet zaigrati u takmičenju. dakle, iz kombinacija je ispala Alba, koja je pokušavala da izdejstvuje višegodišnju licencu. Doduše, bez nje će u narednih 16 godina izgledno biti i Crvena zvezda i Partizan, pa će iz godine u godinu morati da kukaju Evroligi i da traže prohodnost i specijalnu pozivnicu.

 

 

Prema navodima koje je objavio Eurohoops, što se tiče učesnika naredne sezone, mnogo toga će biti poznato 18. juna, kad je zakazan sastanak borda u Berseloni. Biće rasprave o rasporedu i učesnicima, a očekuje se da Crvena zvezda i Partizan ponovo budu deo elite. I tako iz godine u godinu. Najveće pitanje je umesto koga ulazi Pariz, kao osvajač Evrokupa. Trenutno je najbliža selidbi u Evrokup Valensija, ali mesto visi i Virtusu koji je ostao bez sponzora. 

Podsetimo, pre nekoliko dana je otkriveno da će Crvena zvezda i Partizan morati da odreše kesu kako bi igrali u Evroligi! Kao bomba odjeknula je vest da su večitim rivalima u nedelju stigle specijalne pozivnice za učešće u elitnom takmičenju i da mogu postati njegovi članovi za narednu sezonu ukoliko plate po milion evra (750.000 za samu pozivnicu i 250.000 kao depozit za troškove suđenja). Odmah se postavilo pitanje da li naši najbolji klubovi mogu da izdvoje taj novac i da li to žele. Imajući u vidu poteze koje povlače, sa jačanjem timova, jasno je da planiraju da budu deo elite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading