TRENER ZVEZDE OTKRIO! Ovo je bila njegova REAKCIJA na POZIV Nebojše Čovića!

Autor:

Sport

15.06.2024

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef struke crveno-belih osvojio sve trofeje.

TRENER ZVEZDE OTKRIO! Ovo je bila njegova REAKCIJA na POZIV Nebojše Čovića!

Foto: Starsport

Grčki stručnjak Janis Sferopulos postao je ključna figura u preokretu crveno-belih košarkaša, koji su nakon lošeg starta sezone uspeli da osvoje tri trofeja.

Osim što je preuzeo tim u delikatnom trenutku, zamenivši Duška Ivanovića, pokazao se kao pun pogodak za klub sa Malog Kalemegdana.

U opširnom intervjuu za klupski sajt, trener Crvene zvezde je otkrio detalje o svojoj saradnji sa srpskim i regionalnim šampionom, ističući da nije oklevao ni trenutka kada je dobio poziv od predsednika Nebojše Čovića.

Foto: Starsport

Predsednik Zvezde Nebojša Čović

- Da, tačno je. Kada me gospodin Čović pozvao, bio je vrlo direktan i rekao mi je šta tačno želi. Bio je veoma profesionalan, organizovali smo zoom sastanak i na sastanku smo shvatili da smo spremni na saradnju. Crvena zvezda je veliki klub i sa moje strane nije bilo nikakvog oklevanja u odluci da dođem ovde. Znao sam da ću odmah po dolasku voditi tim u dve utakmice protiv Partizana, ali nisam nimao nikakve sumnje u svoju odluku. Kao što se sećate, prvu utakmicu smo izgubili za tri poena, a u drugoj utakmici smo vodili 16 poena do treće četvrtine i u poslednjih pet minuta su postigli mnogo poena, ako se dobro sećam, i tu utakmicu smo izgubili - rekao je Janis Sferopulos.

Grk je naglasio da je bio svestan da će odmah po dolasku voditi tim u dve izuzetno važne utakmice protiv večitog rivala. Iako su u prvoj utakmici izgubili za tri poena, a u drugoj izgubili prednost od 16 poena u poslednjih pet minuta, grčki trener nije imao nikakvih sumnji u svoju odluku.

- Ja sam tada bio Zvezdin trener tek sedam dana. Mislim da se u toj odluci se vidi moja rešenost da dođem i da je to pokazatelj da nisam imao nikakve sumnje i oklevanja, jer sam dobio i ponudu da dođem nakon utakmica sa Partizanom, ali sam želeo da dođem pre tih utakmica. Rekao sam da ćemo igrati utakmice, da ćemo se boriti, a ako izgubimo-na početku smo i napredovaćemo, što se i desilo. Nakon te dve utakmice, napredovali smo toliko da smo pobedili svaku narednu koju smo igrali protiv Partizana - zaključio je Sferopulos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading