(NE)OČEKIVANO: Amerikanci dižu ruke od srpskog talenta? Evo kakva je sudbina Nikole Topića na NBA draftu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.06.2024

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povreda kroji sudbinu...

(NE)OČEKIVANO: Amerikanci dižu ruke od srpskog talenta? Evo kakva je sudbina Nikole Topića na NBA draftu!

Foto: Starsport

Nikola Topić, jedan od najtalentovanijih srpskih košarkaša, trenutno prolazi kroz izazovnu fazu uoči NBA drafta. Naime, uprkos tome što je pre povrede bio predviđan kao siguran izbor u TOP3 NBA drafta, njegova povreda je izazvala zabrinutost među mnogim ekipama.

Nikola se trenutno oporavlja od povrede, što je dovelo do značajnog preokreta u njegovoj poziciji pred draft. Prema "Bleacher Reportu", postoji tvrdnja da Topić neće biti izabran među prvih 10 pikova, već da će ga Čikago Bulsi uzeti sa 11. pozicije. Ova promena predviđanja dodatno uzbunjuje navijače i pratioce ovog talentovanog košarkaša.

Pitanje koje sada lebdi nad Topićem jeste da li će ovo predviđanje postati zvanično. S obzirom na neizvesnost koja okružuje njegovu budućnost u NBA draftu, ljubitelji košarke širom sveta sa nestrpljenjem iščekuju konačnu odluku.

 

 

Povodom svih dešavanja vezanih za mladog srpskog košarkaša, nedavno se oglasio i NBA stručnjak Džonatan Dživoni koji je izjavio:

- Strahovi NBA timova su se ostvarili kada je na lekarskim pregledima "draft kombajnu" otkriveno da je Topić delimično pokidao medijalni ligament kolena i da će ta povreda morati da bude lečena operacijom. Dužinu oporavka će morati da odrede lekari-specijalisti u SAD, ali ne bi bilo iznenađenje da propusti čitavu prvu sezonu. Na isti način su to prethodnih godina učinili Čet Holmgren, Džoel Embid, Majkl Porter junior i Blejk Grifin na startu svojih karijera u NBA. Činjenica je da je Topić sa samo 18 godina mlađi od čak šest od 24 učesnika "Mekdonalds Ol-Amerikan" utakmice i da je u nekim trenucima bio blizu toga da ga razmatraju za prvog pika drafta. Zbog toga neće mnogo pasti na draftu. San Antonio (osmi pik), Juta (10. pik), Oklahoma Siti (12. pik) i Portland (14. pik) deluju kao potencijalne destinacije, u zavisnosti od lekarskih procena. Samo timovi koji imaju prvih 15 pikova dobiće pristup tim informacijama, tako nalaže novi kolektivni ugovor (CBA) koji je na snazi u NBA.

Dok se Nikola oporavlja, njegova podrška raste, ali i neizvesnost oko njegovog budućeg statusa. Sa jedne strane, postoji očigledna zabrinutost zbog njegove povrede, dok sa druge strane, ljudi koji su upoznati sa njegovim talentom i potencijalom ne gube nadu da će se vratiti jači nego ikad pre.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading