DOGOVOR JE POSTIGNUT: Obradović angažovao prvo pojačanje! Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde stigao u Humsku! (ANKETA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.06.2024

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Započet je proces formiranja ekipe za narednu sezonu.

DOGOVOR JE POSTIGNUT: Obradović angažovao prvo pojačanje! Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde stigao u Humsku! (ANKETA)

Foto: Starsport

Navijači Partizana želeće što pre da zaborave sezonu 2023/24 u kojoj Košarkaški klub Partizan nije uspeo da osvoji niti jedan trofej. U okviru Kupa Radivoja Koraća, domaće Superlige Srbije, kao i AdmiralBet ABA lige, crno-beli su u odlučujućim borbama poklekli pred večitim rivalom Crvenom zvezdom, dok u Evroligi i pored nekih sjajnih ostvarenja, nije zabeležen željeni plasman u plej-in fazu takmičenja.

Iz svega navedenog, potpuno je jasno da je pred Željkom Obradovićem vruće leto tokom kojeg će morati da u potpunosti rekonstruiše igrački kadar. Već sada se pominje odlazak nekolicine košarkaša, a zasigurno je "grobare" razočarala informacija da će jedan od ljubimaca navijača Zek Ledej, izvesno je napustiti srpsku prestonicu i ponovo postati stanovnik Milana.

Međutim, prethodni sati doneli su i informaciju o prvom letnjem pojačanju Partizana. Kako prenosi "Telesport.rs", crno-beli dres u narednoj sezoni nosiće doskorašnji košarkaš Zadra, Arijan Lakić.

Reč je o dvadesetčetvorogodišnjem košarkašu koji je prethodne sezone u okviru regionalnog košarkaškog takmičenja prosečno beležio 9,6 poena, 3,9 skokova, 3,4 asistencije i 1,3 ukradene lopte, što je i skrenulo pažnju Željka Obradovića.

Interesantno je napomenuti da je Lakić ponikao u redovima Crvene zvezde, da bi nakon nekoliko srpskih klubova, leta 2022. godine parafirao dvogodišnji ugovor sa hrvatskom ekipom Zadra sa kojom je osvojio dve šampionske titule i jedan trofej namenjen najboljoj ekipi u Kupu Krešimira Ćosića.

Foto: AdmiralBet ABA liga/Dragan Stjepanović

Arijan Lakić u duelu sa Adamom Hangom

 

- Arijan Lakić

Datum rođenja: 20. januar 2000. godine

Mesto rođenja: Beograd

Visina: 198 cm

Igračka karijera: Crvena zvezda (Beograd), FMP (Beograd), Vrijednosnica Osijek (Hrvatska), Borac (Čačak), Spars (Bosna i Hercegovina), Zadar (Hrvatska)

Za sada nije poznata dužina ugovora između dvadesetčetvorogodišnjeg košarkaša i ekipe Partizana, ali se predpostavlja da saradnja neće trajati manje od dve godine.

Ostaj da se vidi kako će armija navijača crno-belih reagovati na prvo pojačanje svog kluba.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading