PROTIV NJIH SE NE MOŽE: Dončić i Irving utišali "Target Centar"! Dalas i Boston odlučuju o šampionu NBA lige!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

31.05.2024

06:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekivanja su se ispunila...

PROTIV NJIH SE NE MOŽE: Dončić i Irving utišali "Target Centar"! Dalas i Boston odlučuju o šampionu NBA lige!

Foto: Twitter.com/Dallas Mavericks

Sada je sve jasno. Počevši od sedmog dana meseca juna, dve najbolje ovosezonske NBA ekipe, Boston i Dalas, kreću u borbu za najvredniji košarkaški klupski trofej na planeti.

Nakon što je pre dva dana Minesota šokirala "Ameriken Erlajns Centar" slavivši u četvrtom meču serije reultatom 105:100, Dalas se revanširao rivalu u "Target Centru" u Mineapolisu i ubedljivim trijumfom od 124:103 (35:19, 34:21, 28:33, 27:30), stigao do trijumfa koji ih vodi u NBA finale.

Treći put u 44 godine dugoj istoriji franšize iz Dalasa, ova ekipa se našla u finalu NBA lige, a poslednji meč finalne serije zapadne konferencije, po ko zna koji put je pokazao da ekipa Dalasa, kada Luka Dončić i Kajri Irving imaju svoj dan, gotovo da su nesavladivi.

Čini se da je pitanje pobednika bilo rešeno već nakon uvodnih 24 minuta igre kada su gosti stigli do velikih 29 poena prednosti, što je ekipa iskusno sačuvala do kraja meča.

Kao što je već rečeno, Luka Dončić i Kajri Irving su bili zvezde većeri. Obojica su ubacila po 36 poena, a zabeležili su po pet asistencija, stim da je Dončić imao i deset skokova, dok je Irving u ovoj rubrici stao na "koti četiri".

 

 

Zahvaljujći svim ostvarenjima tokom dosadašnjeg plej-ofa, Luka Dončić je proglašen i MVP-jem Zapadne konferencije NBA lige.

Treba napomenuti da je ekipa Dalasa najubedljiviju prednost imala polovinom treće deonice meča kada su stigli do neverovatnih 36 poena prednosti (82:46).

Veliko finale ovosezonske NBA lige startuj sedmog dana meseca juna, a prvi duel biće odigran u "TD Gardenu" u Bostonu. Da podsetimo, ekipa Dalasa je šampionski prsten osvojila 2011. godine kada su u finalu savladali Majami rezultatom 4:2 u seriji, dok Boston kreće u pohod na svoj 18. prsten. Seltilsi" su poslednji put slavili 2008. godine kada su sa 4:2 savladali LA Lejkerse.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading