TRAGEDIJA: Nekadašnji košarkaš Partizana poginuo u saobraćajnoj nesreći!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

31.05.2024

06:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užasne vesti stižu iz Sjedinjenih Amerilkih Država.

TRAGEDIJA: Nekadašnji košarkaš Partizana poginuo u saobraćajnoj nesreći!

Foto: Pixabay

Sveća

Nekadašnji košarka Partizan Dru Gordon preminuo je nakon saobraćajne nesreće koja se prethodne noći dogodila u Oregonu.

Tridesettrogodišnji košarkaš dres Partizana nosio je u sezoni 2012/13. Crno-beli dres je obukao polovinom meseca avgusta, ali se već krajem marta naredne godine preselio u italijanski Dinamo Sasari nakon odgiranih deset evroligaških mečeva u orpemi sa grbom Partizana u kojima j postizao prosečno 9,1 poen i 7,5 skokova.

Karijeru je kasnije nastavio u Sjedinjenim Američkim Državama, ali se ubrzo vraća u Evropu gde je nastupao u u Litvaniji, Rusiji, Poljskoj i drugim zemljama.

Foto: Starsport

Dru Gordon (1990/2024)

 

- Dru Gordon:

Datum rođenja: 12. jul 1990. godine

Mesto rođenja: San Hoze - SAD

Datum smrti: 30. maj 2024. godine

Mesto smrti: Portland - SAD

Igračka karijera: UCLA (SAD), Nju Meksiko (SAD), Partizan (Beograd), Dinamo Sasari (Italija), Banvit (Turska), Filadelfija 76ers (SAD(, Dalaver 87ers (SAD), Rems (Francuska), Lietuvas Ritas (Litvanija), Zenit (Rusija), Long Ajland Nets (SAD), Zjelona Gora (Poljska), Avtodor (Rusija), Lokomotiva Kuban (Rusija), Budiveljnik (Ukrajina), Fukuoka (Japan)

Jedna od zanimljivih činjenica je da je Dru Gordon stariji brat Erona Gordona, košarkaša Denver Nagetsa, koji je takođe poznat i popularan u svetu košarke. Njihova veza sa sportom ostavila je dubok trag, a Dru će zauvek biti upamćen kao talentovani sportista i voljeni član košarkaške zajednice.

Ova tragična vest ostavlja svet košarke u tuzi, a sećanje na Drua Gordona će zauvek ostati živo kroz njegove sportske podvige i uticaj koji je imao na kolege, navijače i ljubitelje košarke širom sveta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading