KOŠARKAŠI PARTIZANA UBEDLJIVO NAJGLEDANIJI U REGIONU! Evo kolika je razlika u odnosu na Crvenu zvezdu!

Autor:

Sport

30.05.2024

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

AdmiralBet ABA liga izbacila podatke.

KOŠARKAŠI PARTIZANA UBEDLJIVO NAJGLEDANIJI U REGIONU! Evo kolika je razlika u odnosu na Crvenu zvezdu!

Foto: ataimages

Košarkaši Crvene zvezde su nakon jednogodišnje pauze odneli titulu u AdmiralBetABA ligi, trijumfujući nad Partizanom rezultatom 3-0 u velikom finalu. Crveno-beli su pokazali izuzetnu dominaciju u završnici, zasluženo osvojivši pehar. Nakon uspešno okončane sezone, pažljivo se analiziraju utisci, a već do kraja septembra započeće nova sezona.

U narednoj godini možemo očekivati veći broj ekipa, uključujući i Dubai, što će rezultovati povećanim brojem kola i uticati na ukupnu posećenost mečeva. Regionalna liga je objavila statistiku gledanosti tokom protekle sezone, ističući da je Partizan ubedljivo najgledaniji tim sa prosečnom posetom od 7.791 navijača po meču. Zvezda je na drugom mestu sa 5.582 posetilaca, dok je Budućnost ostvarila prosečnu posećenost veću od 3.547. Mega se nalazi na šestom mestu sa 2.386, Borac na sedmom sa 1.929, dok je od srpskih timova FMP najmanje praćen sa 1332 navijača po duelu.

Zbirno, najveća hala u Crnoj Gori je ove sezone primila 109.972 navijača na utakmice koje su igrali prvaci države u okviru regionalnog takmičenja.

 

 


Ovaj podatak ukazuje na izuzetan interes publike za košarkaške utakmice, posebno kada su u pitanju večiti rivali Crvena zvezda i Partizan. S obzirom na prosek od preko 7.000 posetilaca po meču, jasno je da je košarka i dalje jedan od najpopularnijih sportova u Srbiji.

Ukupno gledano, ABA liga je postigla značajan uspeh u privlačenju pažnje publike, a nadamo se da će i naredna sezona doneti još uzbudljivih trenutaka i sportskih podviga.

 

 

Crno-beli u 18 sati igraju odlučujući meč polufinala KLS protiv Mege pošto je 1:1 u polufinalnoj seriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading