PARTIZAN ZAKAZAO VEČITI DERBI ZA TITULU! Mega razbijena u majstorici: Poznato kada će na MEGDAN ZVEZDI U FINALU!

Autor:

Sport

30.05.2024

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U trećem meču polufinala KLS bilo je 96:68.

PARTIZAN ZAKAZAO VEČITI DERBI ZA TITULU! Mega razbijena u majstorici: Poznato kada će na MEGDAN ZVEZDI U FINALU!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana drugi su finalisti Košarkaške lige Srbije!

Crno-beli su u trećem, odlučujućem meču polufinalne serije savladali Megu rezultatom 96:68 i izborili plasman dalje. Najbolji kod domaćih u Areni bio je Zek Ledej sa 17 poena, a Kaboklo i Anđušić dodali su po 16. Utakmicu je obeležio i debi mladog Alekse Trifunovića koji je na svoj 18. rođendan upisao osam poena. Kod gostiju je Filip Jović brojao do 21.

Sada će na megdan aktuelnom šampionu Crvenoj zvezdi koja je sa 2:0 eliminisala FMP. Prvi meč finala KLS zakazan je za 3. jun u 18.30, drugi je na programu 5. juna u 19.00, dok će eventualna majstorica biti odigrana 8. jun u 20.30.

Košarkaši Partizana prethodno se nisu proslavili u ostalim takmičenjima, pa bi im trijumf u domaćem prvenstvu donekle ublažio gorak ukus. U sezoni na izmaku, naime, nisu osvojili nijedan trofej. Prošle sezone, podsetimo, crno-beli su se posle velikog posta vratili na regionalni tron. Ipak, u tekućem ciklusu, položili su oružje pred najljućim rivalom Crvenom zvezdu i ostali bez titule u AdmiralBet ABA ligi. Zvezda je, inače, na dominantan način došla do trofeja, pošto je slavila u finalu regionalne lige sa ubedljivih 3:0 u seriji. Ranije u Kupu Radivoja Koraća crveno-beli su takođe završili ispred Partizana. U finalu završnog turnira u Nišu bilo je 85:79 za crveno-bele koji su deseti put podigli trofej.

Partizan na završnom turniru ne računa na neke od najboljih igrača u kampanji 2023/2024. Trener Željko Obradović sa spiska je izostavio Džejmsa Nanelija i Pi Džej Doužera. Ranije je tabor kluba iz Humske napustio Frenk Kaminski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading