NAŠ JE MITROGOL BOLJI OD RONALDA: Srbinu čak i Portugalac gleda u leđa

Autor:

Sport

14.10.2024

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Mitrović novu priliku za dokazivanje ima sutra protiv Španije u Ligi nacija.

NAŠ JE MITROGOL BOLJI OD RONALDA: Srbinu čak i Portugalac gleda u leđa

Foto: Tanjug/AP, Starsport

Aleksandar Mitrović bolji je fudbaler od Kristijana Ronalda! Napadač Al Hilala i Srbije igra na vrhunskom nivou i to u istoj ligi kao Portugalac, ali ono što je uradio u pobedi nad Švajcarskom sa 2:0, kada je sam sve uradio i postigao drugi gol na meču, pomoglo mu je da se istakne bolje od Kristijana.

Naime, najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije postiže golove u proseku 0,62 puta po utakmici, a takvim podatkom malo igrača u istoriji može da se pohvali. Ušao je Mitar davno u istoriju našeg fudbala, ali i evropskog. Kad su u pitanju utakmice za reprezentacije Aleksandar Mitrović trese mreže u proseku 0,62 puta po meču i zauzima sedmo mesto na večnoj listi. Mitrović je na 95 utakmica postigao 59 golova. Ostavio je iza sebe i veličinu kakav je Kristijano Ronaldo. Portugalac je, ipak, odigrao mnogo više utakmica (215) i dao mnogo više golova (133).

Republika

Foto: Starsport

Neveliko slavlje: Fudbaleri Srbije

Što se ostatka večne liste tiče, prvi je Mađar Šandor Kočiš, koji je golove dava 1,1 po meč, Nemac Gerd MIler je na 1,09, a još jedan Mađar čuveni Ferenc Puškaš na 0,94 golova po meču. Četvrti na listi je Romelu Lukaku (0,71), a slede Mađar Lajoš Titi (0,70) i Hari Kejn sa 0,68 pre Mitrovića.. Odmah iza Aleksandara je Ronaldo sa 0,61, a deset najboljih još kompletiraju Španac David Vilja i Čeh Jan Koler sa po 0,60 golova po meču.

Novu priliku za golove u dresu Srbije Mitrović će imati koliko sutra na gostovanju Španiji u četvrtom kolu Lige nacija. Nema sumnje da će njegovo dobro raspoloženje posle pobede nad Švajcarskom podići celu ekipu.

- Igrali smo odlično u oba pravca. Ovo je model za sve sledeće utakmice. Sledi Španija, pokazali smo u prvom meču da možemo da se nosimo sa evropskim šampionom. Moraćemo da opet budemo perfektni u defanzivi i čekamo šansu – rekao je Mitrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading