"ORLOVI" PODRŽALI AKCIJU FSS: Fudbal je za devojčice!

Autor:

Sport

11.10.2024

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizovani su treninzi za devojke svih uzrasta

"ORLOVI" PODRŽALI AKCIJU FSS: Fudbal je za devojčice!

Foto: FSS

Širom sveta danas se obeležava Međunarodni dan devojčica, a Fudbalski savez Srbije s ponosom ga proslavlja sa hiljadama devojčica koje danas, kao i svakoga dana, šutiraju fudbalsku loptu.

Violeta Slović, Nevena Damjanović, Jovana Damnjanović, Jelena Čanković i druge sjajne srpske reprezentativke već imaju svoje naslednice u mlađim selekcijama nacionalnog tima gde Nina Matejić, Sara Stokić i još mnogo talentovanih devojaka osvajaju srca ljubitelja fudbala, ne samo u Srbiji, već i širom Evrope.

A baš u Srbiji, u Aleksincu, Kuršumliji, Kruševcu, Kragujevcu, Šapcu, Bačkoj Palanci, Inđiji, Velikom selu i stotinama različitih lokacija stvaraju se nove nade srpskog fudbala, a pre svega, stvaraju se zdrave i fizički aktivne devojčice.

Nekoliko različitih projekata bazičnog fudbala Fudbalskog saveza Srbije okuplja preko 5000 devojčica. Neke su se prvi put susrele sa ovim sportom, poput onih najmlađih u okviru UEFA Disney Playmakers projekta, dok su one u školskom fudbalu već na pragu razvojne lige.

Otvorena su im vrata da treniraju fudbal, kako u homogenim grupama, tako i zajedno sa dečacima kako su to nekada radile upravo najveće zvezde srpskog nacionalnog tima.

Devojčice treniraju uz stručna lica, a svaki program sprovodi se pod budnim okom UEFA i FIFA, koji imaju samo reči hvale, a vrlo često Fudbalski savez Srbije koriste kao primer dobre prakse.

Brojke i rezultati u fudbalu jesu veoma bitni, ali najveća pobeda ogleda se u svakom osmehu na licima najmlađih kojeglasno i s ponosom izgovaraju – Fudbal je za devojčice!

Akciju Fudbalskog saveza Srbije sa ponosom je podržala i muška „A” reprezentacija naše zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading