UMRLA BRAZILSKA FUDBALSKA LEGENDA: Ostavio je neizbrisiv trag u domovini i Evropi

Autor:

Sport

18.09.2024

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imao je tek 67 godina.

UMRLA BRAZILSKA FUDBALSKA LEGENDA: Ostavio je neizbrisiv trag u domovini i Evropi

Foto: Pixabay

Sveća

Brazilski fudbal je izgubio jednog od svojih legendarnih igrača, Cezara Martinsa de Oliveiru, poznatijeg kao Cezar, koji je preminuo u 68. godini u svom rodnom Rio de Žaneiru. Cezar je ostavio neizbrisiv trag u fudbalskom svetu, a njegova karijera bila je obeležena uspesima kako u Evropi, tako i u njegovoj domovini.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Cezar


Uspeh u Benfiki ogleda se u dva šampionata Portugala, tri Kupa Portugala i jedan Superkup
Tokom svog boravka u Benfiki od 1979. do 1982. godine, Cezar je postao ključni igrač ovog portugalskog kluba, ostavljajući neizbrisiv pečat u istoriji kluba. Sa 85 nastupa za Benfiku, postigao je impresivnih 26 golova, što svedoči o njegovom izuzetnom fudbalskom umeću.

Trijumfi u Brazilu su mu osvajanje Kopa Libertadores i Interkontinentalnog kupa sa Gremiom
Cezar je takođe imao zapaženu karijeru u Brazilu, igrajući za Gremio. Bio je ključni igrač u osvajanju Kopa Libertadores 1983. godine, postigavši čak gol u finalu protiv Penjarola. Takođe, sa Gremiom je osvojio Interkontinentalni kup, pobedivši Hamburger 1983. godine, čime je još jednom potvrdio svoj izuzetan talenat i doprinos brazilskom fudbalu.

Cezar je bio ne samo izuzetan fudbaler već i omiljeni igrač mnogih ljubitelja fudbala širom sveta. Njegova posvećenost i strast prema igri ostavile su dubok trag u istoriji fudbala, a njegovi uspesi će zauvek biti deo fudbalske legende.

Mediji su izvestili da je Cezar bio teško bolestan i da je preminuo nakon hospitalizacije. Njegova smrt predstavlja veliki gubitak za fudbalsku zajednicu, a njegovo nasleđe će živeti kroz sećanja na njegove veličanstvene uspehe na terenu. Fudbalski svet će zauvek pamtiti Cezara Martina de Oliveiru kao jednog od najvećih brazilskih fudbalskih velikana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading