UŽAS: Mladom golmanu amputirana noga - drugog rešenja nije bilo!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.09.2024

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prerani kraj karijere.

UŽAS: Mladom golmanu amputirana noga - drugog rešenja nije bilo!

Foto: FK Union Berlin

Mladi golman nemačke ekipe Union Berlina, Berkin Arslanogulari, suočio se sa izazovom koji je daleko veći od bilo koje fudbalske utakmice.

Nažalost, njemu je dijagnostifikovan rak kostiju, što je dovelo do amputacije leve potkolenice nakon neuspešnih hemoterapija. Ovaj 18-godišnjak turskog porekla, rođen u Nemačkoj, doživeo je ovu tešku sudbinu nakon što je debitovao za prvi tim Union Berlina u martu 2024. godine, kada je nastupio u prijateljskoj utakmici protiv Magdeburga, a klub je ostvario pobedu od 3:1.

Union Berlin je pokrenuo humanitarnu kampanju kako bi pomogao Berkinu i njegovoj porodici da pokriju troškove lečenja, pružajući podršku u teškim trenucima. Poziv je upućen i navijačima da se priključe akciji, a klub je takođe obezbedio sopstvenu donaciju u ovom naporu da se olakša situacija mladom fudbaleru.

Berkin Arslanogulari, uprkos teškoj dijagnozi, pokazao je izuzetnu rešenost da se bori protiv bolesti i prebrodi sve prepreke koje su mu se našle na putu.

 

 

- Već sam prevazišao mnoge prepreke u svom životu. I sada ću se boriti protiv ove bolesti svim sredstvima koja su mi na raspolaganju. Zahvaljujem se svima na podršci - isticao je Arslanogulari pokazujući hrabrost i odlučnost u suočavanju sa teškom situacijom.

Ovo je samo jedna od priča koja podseća koliko je važno pružiti podršku i solidarnost u teškim trenucima, kako bi se zajedno prevazišle životne izazove. Berkinova hrabrost i rešenost inspirišu mnoge, dok se Union Berlin i šira zajednica trude da pruže neophodnu podršku u borbi protiv bolesti.

Berkin Arslanogulari je rođen 3. juna 2005. godine. Prošao je kompletnu fudbalsku školu Union Berlina, a kao što je već rečeno, u martu ove godine je debitovao i u seniorskoj postavi na prijateljskoj utakmici protiv MAgdeburga.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading