SKUPIO IH KOŠTAO RASTANAK: Mbape "OŠURIO" Parižane!

Autor:

Sport

12.09.2024

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuz ni cent nije oprostio bivšem klubu.

SKUPIO IH KOŠTAO RASTANAK: Mbape "OŠURIO" Parižane!

Foto: Profimedia

Prema informacijama koje su preneli francuski mediji, fudbalski klub Pari Sen Žermen će biti primoran da isplati 55 miliona evra bivšem napadaču, Kilijanu Mbapeu. Ova odluka proizilazi iz presude koju je donela pravna komisija Lige francuskih profesionalaca (LFP) nakon saslušanja argumenata obe zainteresovane strane.

Nakon što su čelnici PSŽ-a izrazili nadu u nagodbu, Mbape nije bio voljan da učestvuje u pregovorima, što je rezultiralo presudom u njegovu korist. Prema presudi, PSŽ će morati da isplati 36 miliona evra Mbapeu na ime bonusa koji je trebalo da bude isplaćen fudbaleru još u februaru ove godine, kao i poslednje tri plate iz ugovora sa klubom, za april, maj i jun, što ukupno iznosi 55 miliona evra. Pravna komisija je naložila PSŽ-u da započne sa isplatom zaostalih dugovanja u roku od narednih sedam dana.

Foto: www.profimedia.rs

Kilijan Mbape

Jedan od ključnih elemenata ove situacije je Mbapeova odluka da odbije pregovore oko finansijskih pitanja sa klubom. Ova činjenica jasno ukazuje na njegovu čvrstu odlučnost da ostvari svoja prava na osnovu ugovora i bonusa koje je zaradio tokom svog angažmana u PSŽ-u.

Presuda je precizno navela obaveze koje PSŽ mora da ispuni, uključujući isplatu zaostalih bonusa i plata u narednom periodu. Očekuje se da će klub morati da ispuni ove zahteve u skladu sa propisanim rokovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading