NIKADA NIJE KASNO ZA ONO PRAVO: Nekadašnji reprezentativac Francuske prešao na košarku!

Autor:

Sport

12.09.2024

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novo poglavlje u životu Kapua.

NIKADA NIJE KASNO ZA ONO PRAVO: Nekadašnji reprezentativac Francuske prešao na košarku!

Foto: Profimedia

Nekadašnji fudbaler Etijen Kapu odlučio je da promeni sport i započne novu sportsku karijeru u 36. godini - košarku. Nakon uspešne karijere u fudbalu, Kapu je potpisao za košarkaški klub iz španske treće lige, Hovens Lelijana, što predstavlja iznenađujući prelazak za mnoge ljubitelje sporta.

Foto: Profimedia

Etijen Kapu

Etijen Kapu je poznat po svojoj karijeri u fudbalu, gde je nastupao za klubove poput Tuluza, Totenhema, Votforda i Viljareala. Iako je odigrao ukupno 12 utakmica za reprezentaciju Francuske, Kapu je najviše mečeva upisao u Premijer ligi, sa ukupno 180 utakmica u dresu Totenhema i Votforda. Karijeru je započeo u Anžeu, a potom je prešao u omladinske kategorije Tuluza. Nakon odlične sezone kao mladi igrač, Kapu je 2013. godine prešao u Totenhem u transferu vrednom 11 miliona evra, gde je ostavio značajan trag.

Odluka da pređe u košarku predstavlja značajan korak za Kapua, ali i za svet sporta uopšte. Njegova strast prema košarci sada dobija priliku da se ispolji na potpuno novi način, dok će se publici pružiti prilika da prati njegovu tranziciju iz jednog sporta u drugi.

Kapu je pokazao izuzetnu sposobnost prilagođavanja i talent u fudbalu, a sada će imati priliku da pokaže iste veštine na košarkaškom terenu. Ovaj potez sigurno će privući pažnju ljubitelja sporta širom sveta.

Ovaj neočekivani prelazak iz fudbala u košarku izazvao je brojne reakcije u sportskoj javnosti. Mnogi se pitaju kako će se Kapu snaći u novom sportu i kakav uticaj će imati na ekipu Hovens Lelijane. Očekivanja su visoka, a ljubitelji sporta sa nestrpljenjem isčekuju početak nove sezone kako bi videli Kapuovu košarkašku debi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading