FIFA DONELA NEOBIČNU ODLUKU KOJA IDE SRBIJI NA ŠTETU: Ovo "orlove" stavlja na teške muke!

Autor:

Sport

12.09.2024

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred Srbijom veoma težak zadatak.

FIFA DONELA NEOBIČNU ODLUKU KOJA IDE SRBIJI NA ŠTETU: Ovo "orlove" stavlja na teške muke!

Foto: Starsport

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2026. godine donose nove izazove za fudbalsku reprezentaciju Srbije. Odluka FIFA o promeni sistema za određivanje šešira za kvalifikacione grupe stavlja Srbiju u težu poziciju, zahtevajući od nje da se izbori za mesto među najboljim reprezentacijama.

FIFA je donele neobičnu odluku da se šeširi za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo određuju na dva načina, čime "štiti" najpopularnije reprezentacije. U prvom šeširu će biti smešteno 12 reprezentacija - osam najboljih iz "A" divizije Lige nacija i još četiri najbolje plasirane na FIFA listi, čak iako nisu učestvovale u "A" Ligi Nacija, što može biti nepovoljno za reprezentacije poput Srbije.

Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije

Srbija se nalazi u grupi sa Španijom, Danskom i Švajcarskom, te će morati da se izbori za jedno od prva dva mesta ukoliko želi da izbegne težak put ka Svetskom prvenstvu. Sa osvojenim samo jednim bodom dosad, Srbija je suočena sa izazovom da ostvari značajan napredak kako bi se plasirala u prvom šeširu.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2026. godine predstavljajuće izuzetan izazov za evropske reprezentacije. Sa 12 grupa sa po četiri ili pet reprezentacija, samo će pobednici direktno obezbediti mesto na turniru, dok će drugoplasirane ekipe ići u baraž, što dodatno otežava put ka Svetskom prvenstvu.

Srbija se suočava sa izazovima novog sistema kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine. Pritisak da se izbori za mesto u prvom šeširu, kao i tehnički zahtevne kvalifikacije, zahtevajuće od reprezentacije da pokaže svoju najbolju igru i upornost kako bi se plasirala na prestižni turnir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading