NIJE VIŠE PIKSI: Selektor dobio nov nadimak od besnih navijača koji žele da mu vide leđa

Autor:

Sport

09.09.2024

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebno ih boli sumorna činjenica pa su nastavili pobunu protiv Stojkovića.

NIJE VIŠE PIKSI: Selektor dobio nov nadimak od besnih navijača koji žele da mu vide leđa

Foto: Starsport

Piksi

Fudbaleri Srbije poraženi su od Danske sa 2:0 u drugom meču A4 grupe Lige nacija čime je splasnuo optimizam posle remija od 0:0 sa Španijom na startu takmičenja. Vratili su se "orlovi" svojoj bledoj i bezidejnoj igri kao proteklih meseci, uključujući i Evropsko prvenstvo na kojem su završili nadmetanje već u grupnoj fazi upravo posle remija bez golova sa skandinavskom selekcijom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nije sačuvao gol: Strahinja Pavlović protiv Danske

 

Optimizam je splasnuo i kod onih najoptimističnijih navijača, dok su oni koji su zviždali Piksiju i na Marakani protiv "crvene furije" sada samo pojačali, nažalost, likujući jer se u našoj igri ništa nije promenilo. Naime, nakon nedavnog meča protiv Španije navijači reprezentacije Srbije prvo su izrazili svoje nezadovoljstvo zvižducima upućenim fudbalerima i selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju, da bi ih na kraju ipak ispratili ovacijama i skandiranjem "Srbija, Srbija". Međutim, nakon poraza od Danske u Kopenhagenu, nezadovoljstvo navijača se ponovo ispoljilo, a kritike su se posebno usmerile ka ofanzivnom segmentu igre.

Kritike na račun selektora Dragana Stojkovića su se naročito intenzivirale na društvenim mrežama, gde su navijači izneli svoje nezadovoljstvo njegovim vođenjem tima. Takođe, bilo je i komentara koji su se odnosili na igrače poput Luke Jovića, a pozivi za povratak Dušana Vlahovića u reprezentaciju su takođe bili prisutni.
 

 

 

 

 

Osvrnuli su se navijači i na navodni bojkot fudbalera, odnosno činjenicu da se okosnica tima iz Nemačke nije pojavila na ovom okupljanju zbog povreda, a neki od njih nesmetano treniraju u klubovima. Naime, reprezentacija Srbije se suočila sa brojnim izazovima pred meč protiv Danske, s obzirom na povrede i odsustva ključnih igrača poput Dušana Tadića, Aleksandra Mitrovića i Sergeja, kao i odsustvo Dušana Vlahovića iz privatnih razloga. Ovo je dovelo do toga da je mladi tim morao da se suprotstavi iskusnoj danskog selekciji, što je rezultiralo porazom od 2:0.
 

 

 

A bilo je i šaljivim, verovatno od muke.

 

 

Posebno zabrinjavajući podatak je taj da je reprezentacija Srbije na pet odigranih utakmica postigla samo jedan gol, i to protiv Slovenije u nadoknadi vremena. Ovo je izazvalo ogorčenost među navijačima, koji su izrazili sumnje u sposobnost tima da postigne gol, a samim tim i da ostvari uspeh na terenu.

 

 

 


Nakon ovih neuspeha, ostaje da se vidi kako će se reprezentacija Srbije nositi sa izazovima koji su pred njom, a navijači se nadaju da će ekipa pronaći rešenja za svoje ofanzivne probleme i ostvariti bolje rezultate u budućim mečevima.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading