ZNALI SMO DA MOŽEMO DA BUDEMO OPASNI! Piksi zadovoljan nakon utakmice protiv Španije!

Autor:

Sport

06.09.2024

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Stojković je takođe bio zadovoljan reakcijom navijača.

ZNALI SMO DA MOŽEMO DA BUDEMO OPASNI! Piksi zadovoljan nakon utakmice protiv Španije!

Foto: Starsport

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, dao je svoje viđenje utakmice protiv Španije u okviru Lige nacija, ističući brzinu, hrabrost i kompaktnost svog tima. Stojković je naglasio da je ekipa bila mnogo brža nego na prethodnom takmičenju u Nemačkoj, što je bio jedan od ključnih faktora u njihovoj igri protiv aktuelnog prvaka Evrope.

- Ispunjen sam iz razloga što je svaki početak težak, po prvi put smo u A diviziji i što smo pored dosta u problema u igračkom kadru, hrabro odigrali utakmicu protiv aktuelnog prvaka Еvrope - rekao je Piksi, pa nastavio:

- Pretili smo, kreirali šanse, što znači da nijedna ekipa nije perfektna i ima i mana koje se mogu iskoristiti. Znali smo da možemo da budemo opasni, ali i defanzivno savršeni jer se svaka greške protiv Španije košta.

On je naveo da je posebno zadovoljan kako je ekipa stajala na terenu, ističući solidarnost i požrtvovanost igrača.

Republika

Foto: Starsport

 

- Bili smo tim koji se takmiči, koji je kompetitivan, gde nemate pravu na grešku. Igrači su pokazali solidarnost na terenu, što nas je dovelo do toga da budemo kompaktni, pogotovo odbrana i sredina terena, što nas je u krajnjoj liniji i dovelo do rezultata. Bili smo požrtvovani i to nam se isplatilo - podvukao je Piksi.

On je dodao da je bio svestan protiv kakve ekipe Srbija igra, budući da je Španija aktuelni prvak Evrope i pobednik Lige nacija.

- Španija je broj jedan u svetu po posedu lopte, i to svi znaju. Moramo biti spremni da reagujemo u brzim kontranapadima po stranama, pogotovo preko Birmančevića koji je pokrivao celu levu stranu i na najbolji način je koristio svoju brzinu. U Nemačkoj smo bili spori, sad smo bili mnogi brži i to me raduje, ta brzina, konkretnost, probojnost - naglasio je selektor.

Dragan Stojković je takođe bio zadovoljan reakcijom navijača koji su ispratili ekipu aplauzom.

Republika

Foto: FSS

 

- Drago mi je zbog momaka, ljudi su mogli da vide nešto drugačiju Srbiju. Srbiju koja je hrabra i koja koristi kvalitete koje ranije nismo imali. Nagrađeni su podrškom i aplauzom posle utakmice - istakao je Piksi.

Na kraju se osvrnuo i na narednog protivnika. Danska, koja je u četvrtak pobedila Švajcarsku 2:0, dočekaće Srbiju u nedelju od 18 časova.

- Očekujem tešku utakmicu. Dobre igrače imaju, fizički moćne. Odigrali smo 0:0 u Nemačkoj, pogledaćemo njihov meč sa Švajcarskom da vidimo šta se promenilo u odnosu na tu utakmicu - rekao je između ostalog Stojković u petnaestominutnom intervjuu za sajt FSS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading