SRBI NEMAJU RAZLOGA DA SE PLAŠE DANACA? Ovo je razlog tome!

Autor:

Sport

08.09.2024

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kadrovska situacija u ekipi je dobra.

SRBI NEMAJU RAZLOGA DA SE PLAŠE DANACA? Ovo je razlog tome!

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije igra utakmicu drugog kola A divizije Lige nacija protiv Danske u nedelju od 18 sati u Kopenhagenu. Nakon iznenađujućeg remija (0:0) protiv evropskog šampiona Španije, "orlovi" su puni optimizma pred duel sa danskim timom. Iako su brojni fudbaleri otkazali učešće, Srbija je pokazala znatno bolju igru u odnosu na nastupe na Evropskom prvenstvu. Duel na "Parken stadionu" igra se samo dva i po meseca posle remija (0:0) istih ekipa na Evropskom prvenstvu, kada su Danci prošli u osminu finala. Srbija će sada tražiti "osvetu" za taj poraz.

Danska, iako nije u sjajnoj formi, predstavlja ozbiljnog protivnika. Pre pobede nad Švajcarskom, izgubili su od Nemačke sa 2:0 i ispali sa Evropskog prvenstva. Ipak, pozitivan rezultat za Srbiju na ovoj utakmici svakako bi bio i bod, imajući u vidu da je gostovanje u pitanju. Podsetimo se i grupne faze EP, gde je Danska vezala tri remija, protiv Srbije (0:0), Engleske (1:1) i Slovenije (1:1).

Selektor Srbije, Dragan Stojković Piksi, ističe da je ekipa analizirala protivnika i da su spremni za izazov.

- Danska je ovek bila neugodan i težak protivnik. Iz ciklusa u ciklus, plasmanima na velika takmičenja potvrđuju kvalitet. Nedavno smo na Evropskom prvenstvu odigrali utakmicu koja je bila od izuzetne važnosti i za nas i za njih, utakmica je završena 0:0, a tim rezultatom su oni bili mnogo zadovoljniji. Ekipa se nije mnogo promenila u odnosu na naš prethodni meč, pa ne verujem da može mnogo šta da se promeni u njihovom sistemu, analizirali smo sve i spremni smo. Mi smo došli ovde da odigramo najbolje što možemo i ostvarimo pozitivan rezultat - rekao je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi pred ovu utakmicu.

Republika

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

Kadrovska situacija u ekipi je dobra, a niko od igrača se ne žali na povredu.

- Niko od igrača se ne žali na povredu, svi igrači koji su ovde biće u konkurenciji za tim. Umor postoji, ali i Danska je igrala sa Švajcarskom. Moramo da se prilagodimo i osvežimo ekipu, da bude spremna za izazov kakav je Danska - zaključio je Stojković.

Utakmica sa Danskom se igra samo nekoliko meseci nakon remija na Evropskom prvenstvu, a ekipa Srbije je odlučna da pokaže bolju igru i ostvari pozitivan rezultat.

- Pre utakmice sa Španijom pričao sam na nekoliko mlađih igrača i osetio sam kod njih samopouzdanje i spremnost da daju mnogo reprezentaciju - izjavio je Strahinja Pavlović, a zatim se podsetio meča koji su Srbija i Danska odigrale u Minhenu 25. juna:

Republika

Foto: Starsport

Strahinja Pavlović

 - Bila je to jako teška utakmica koju uopšte nismo loše odigrali, bili smo jako blizu, da je Jović bio par centimetara iza igrača mi bi dobili tu utakmicu - zaključio je Pavlović.

U drugom meču grupe od 20.45 sati u Ženevi igraju Švajcarska i Španija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading