LEPE VESTI IZ ZAGREBA! Elzan Bibić oborio rekord star više od 40 godina!

Autor:

Sport

08.09.2024

22:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki podvig!

LEPE VESTI IZ ZAGREBA! Elzan Bibić oborio rekord star više od 40 godina!

Foto: Starsport

Reprezentativac Srbije u atletici, Elzan Bibić, ostvario je impresivan uspeh na Memorijalu Borisa Hanžekovića u Zagrebu, zauzevši četvrto mesto u disciplini 2.000 metara uz državni rekord. Sa vremenom od 4:56,13 minuta, Bibić je nadmašio prethodni rekord Srbije za 3,67 sekundi, koji je držao Dragan Zdravković još od 1983. godine.

Bibić je istakao da je ovo bila odlična trka za kraj sezone, naglasivši da je imao izazova sa sitnim povredama, ali da je ipak uspeo da ostvari svoje ciljeve tokom letnje sezone. Pored postizanja državnog rekorda na 2.000 metara, Bibić je istakao i svoje impresivne rezultate na drugim takmičenjima tokom sezone, uključujući rekord Srbije na 5.000 metara (13:14,78), šesto mesto na Evropskom prvenstvu u Rimu i učešće na Olimpijskim igrama u Parizu. Očekuje ga zasluženi odmor pre nego što se pripremi za odbranu evropske bronze na početku sledeće godine u dvorani.

Foto: Starsport

Elzan Bibić

- Odlična trka za kraj sezone i državni rekord. Imao sam dosta problema sa sitnim povredama, ali uspeo sam da na neki način ispunim svoje želje u letnjoj sezoni. Trčao sam rekord Srbije na 5.000 metara (13:14,78), bio šesti na Evropskom prvenstvu u Rimu i učesnik Olimpijskih igara u Parizu - rekao je Bibić i dodao:

- I za kraj je bilo dobro. U Šćećinu sam išao 1.500 metara 3:36,51, u Roveretu 3.000 za 7:38,56 minuta. Sad je stigao i ovaj rekord u Zagrebu. Ja i moj tim vredno smo radili. Zaslužili smo odmor. Neću se previše opuštati za vreme odmora. Početkom sledeće godine u dvorani me očekuje odbrana evropske bronze - naveo je Elzan Bibić.

Pored Bibića, još jedan član Novog Pazara, Aldin Ćatović, postigao je značajan uspeh na ovom mitingu, zauzevši 11. mesto sa vremenom od 5:04,90 minuta, što je novi nacionalni rekord za mlađe i starije juniore. Ovaj rezultat je nadmašio prethodni najbolji juniorski rezultat u Srbiji, postavljen još 1978. godine, što jasno ukazuje na napredak i talenat mladih atletičara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading