"KLUBOVI SU DUŽNI KAO GRČKA": Vučić SUROVO iskren!

Autor:

Sport

07.09.2024

22:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko ne želi da uloži novac u klubove, jer je nerazjašnjeno vlasničko stanje - poručuje prvi čovek Srbije.

"KLUBOVI SU DUŽNI KAO GRČKA": Vučić SUROVO iskren!

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je tokom razgovora sa građanima u Ljuboviji izneo zabrinjavajuće podatke o vlasničkom stanju srpskih fudbalskih klubova. On je istakao da je situacija takva da niko ne može da im pomogne, a da je privatizacija nemoguća zbog nedostatka jasnih vlasničkih struktura. Ovaj problem je posebno istakao u kontekstu aktuelnog stanja u klubovima, naglašavajući da se mnogi ponašaju kao da je i dalje na snazi "socijalističko samoupravljanje".

- Niko ne želi da uloži novac u klubove, jer je nerazjašnjeno vlasničko stanje, jer su vlasnici navodno neka udruženja građana - istakao je Vučić.

Predsednik je takođe istakao nedostatak odgovornosti u rešavanju ovog problema, naglašavajući da niko ne želi da preuzme inicijativu. Situaciju je uporedio sa dugovanjima Grčke, ističući da je vlasničko stanje u klubovima takvo da su oni "dužni ko Grčka".

- Klubovi su 'dužni ko Grčka' jer se ne zna ko su im vlasnici. Čuj, vlasnik udruženje građana - jasan je Aleksandar Vučić.

Na kraju, Vučić je naglasio da ni on lično nije u mogućnosti da reši problem vlasništva nad klubovima u narednih 10 do 15 godina. Ovaj izazov predstavlja ozbiljan teret za srpski fudbal, a nedostatak jasnog vlasničkog statusa klubova ostaje jedan od ključnih problema koji treba rešiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (7)

Loading
Никола

07.09.2024 23:12

Председник Вучић је детаљно објаснио сложену ситуацију у српским фудбалским клубовима, истичући да је проблем у непознатим власницима и недостатку одговорности. Садашња власт, иако се суочава са великим изазовима, показује свест о потреби реформе и решавању овог проблема, што претходна власт није успела да уради. Док је претходна власт игнорисала овај проблем и дозволила да се стање у клубовима погорша, тренутна власт ради на озбиљном решавању питања која су остала нерешена деценијама.

Svetlana

07.09.2024 23:14

Vučić je lider koji ne zatvara oči pred problemima. On jasno stavlja do znanja da se ne može ulagati u fudbalske klubove dok se ne reši pitanje vlasništva. To je odgovoran pristup.

Ena

07.09.2024 23:22

O svemu treba otvoreno pričati, pa i o sportskim klubovima.

Aneta

07.09.2024 23:33

Verujem da će predsednik Vučić naći rešenje problema za sportske klubove.