SRBIJA - ŠPANIJA: Egal na "Marakani"! Gol visi u vazduhu!

Autor:

Sport

05.09.2024

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlična igra Srbije.

SRBIJA - ŠPANIJA:  Egal na "Marakani"! Gol visi u vazduhu!

Foto: Starsport

SRBIJA - ŠPANIJA 0:0

TOK UTAKMICE:

Drugo poluvreme: 

66. minut - Nova opasna situacija pred golom Srbije. Jamal je zavrnuo sa desne strane za Nika Vilijamsa koji nije srećom stigao na loptu.

62. minut - Druga izmene Dragana Stojkovića Piksija Umesto Živkovića u igri je još debitant Kristijan Belić.

61. minut - Velika inicijativa Španije u ovim momentima

57. minut - Fabian Ruiz se obrukao. Primio je loptu nakon kornera sam na penaltiku i šutirao nebu pod oblake.

Foto: Starsport

 

56. minut- Menja De la Fuente. Umesto Kukurelje i Pereza, u igri su Grimaldo i Ojerzabal.

55. minut - Španci pritiskaju, igraju agresivnije u nastavku.

51. minut - Velika prilika za Španiju Jamal je centrirao iz slobodnog udarca, Karavahal pobegao odbrani Orlova, šutirao ali srećom preko gola.

49. minut - Sjajna prilka za Srbiju. Ilić je šutirao iz slobodnog udarca, ali je njegov šut otišao pored gola.

45. minut - Počeo je drugi deo!

Prvo poluvreme:

45+1. minut - Kraj prvog dela!

36. minut - Dobar šut Birmančeviča. Prošao je po levoj strani, šutira iskosa sa ivice šesnaesterca, Raja brani.

34. minut - Auuuu, kakva šansa za Srbiju. Živković je sjajno uposlio Jovića koji se našao ispred golmana Španije i mogao da dovede ''orlvoe'' u vođstvo, ali je promašio čist zicer.

32. minut - Greška je umalo koštala Srbiju. Perez je šutirao iz prve, ali je Rajković imao odličnu intervenciju.

Foto: Starsport

Duel Karvahala i Birmančevića

24. minut - Jamal je bio u solo prodoru, uposlio Zubimendija, ovaj šutira sa ivice šesnaesterca pravo u Rajkovića.

20. minut - Prvi put su Španci pretili na susretu. Vilijams je uputio centaršut, lopta je došla do Karvahala koji se nalazio na ivici kazenog prostora, ali je njegov udarac završio preko gola.

12. minut - Nova prilika - Jović! Birmančević je prošao po levoj strani, vratio za Jovića koji šutira u padu, ali nije bio precizan.

7. minut - Brza kontra Srbije, Samardžić je uposlio Živkovića ovaj zavrnuo za Jovića, Laport odbio Lukić koji je šutirao ali nije bio precizan.

1. minut - Počela je utakmica!

UOČI UTAKMICE:

Fudbalska reprezentacija Srbije igra večeras od 20.45 prvu utakmicu A divizije Lige nacija na stadionu "Rajko Mitić". protiv Španije. Ovo je veoma bitan duel sa za izabranike Dragana Stojkovića Piksija koji je skroz podmladio tim, a nije mogao da računa na svoje najbolje igrače zbog povreda, tako da će okršaj sa prvakom Evrope biti veoma težak.

SASATAVI:

SRBIJA: Rajković – Eraković, Milenković Pavlović – Nedeljković, Ilić, Lukić, Birmančević – Samardžić, Živković – Jović.

ŠPANIJA: Raja – Karvahal, Le Norman, Laport, Kukurelja – Zubimendi, Fabijan Ruiz – Olmo – Jamal, Niko Vilijams, Ajozi Perez.

Selektor Dragan Stojković se suočio sa mnogobrojnim otkazima u timu, što je rezultiralo time da je morao da kombinuje i izvede najbolji sastav koji Srbija trenutno ima. Stojković se odlučio za formaciju sa trojicom štopera, ne odričući se Piksijeve standardne taktike. Kosta Nedeljković i Veljko Birmančević će igrati po bokovima, dok će Andrija Živković zauzeti netipičnu poziciju iza špica Luke Jovića, sa dodatnim defanzivnim zadacima. Sa druge strane, 17-godišnji Lamin Jamal će započeti utakmicu za Španiju, donoseći mladalačku energiju u tim.

Očekuje se da će ova utakmica biti izuzetno dinamična i uzbudljiva, a navijači Srbije nestrpljivo iščekuju da vide kako će njihov tim stati na crtu aktuelnom evropskom šampionu.  Španci dolaze kao aktuelni šampioni Evrope, naš nacionalni tim prolazi kroz turbulentno razdoblje. Sa tim u vidu, favorit za večerašnji meč je jasan, ali fudbal često donosi iznenađenja. 

Španci su nedavno osvojili titulu prvaka Evrope, a ovo će im biti prvi duel nakon ovog velikog podviga. Biće zanimljivo videti kako če se snaći Piksijeva četa koja je skroz u drugačijem i podmlađenom sastavu u odnosu na prethodno takmičenje, Evropsko prventvo u Nemačkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading