NEMAMO STILA! Bivši selektor Srbije ZAGRMEO pred meč sa Španijom!

Autor:

Sport

05.09.2024

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoji veliko nezadovoljstvo - poručuje Đukić.

NEMAMO STILA! Bivši selektor Srbije ZAGRMEO pred meč sa Španijom!

Foto: Starsport

Miroslav Đukić

Fudbalska reprezentacija Srbije igra meč prvog kola A divizije Lige nacija protiv Španije večeras od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić". Dok Španci dolaze kao aktuelni šampioni Evrope, naš nacionalni tim prolazi kroz turbulentno razdoblje. Sa tim u vidu, favorit za večerašnji meč je jasan, ali fudbal često donosi iznenađenja.

Nekadašnji selektor Srbije, Miroslav Đukić, koji je ostavio dubok trag u fudbalu obe zemlje, dao je za španske medije svoje analize pred ovaj susret. 

- Postoji veliko nezadovoljstvo. Tačno je da smo bili na poslednjem Svetskom i Evropskom prvenstvu, ali nismo ostavili nikakav trag, niti smo se tamo zadržali. Nedostaje nam stil - naveo je Đukić.

Foto: Starsport

Miroslav Đukić

Đukić ističe da Španija ima najbolji tim u Evropi i da je temelje ovakve njihove igre postavio još Luis Aragones. Takođe, istakao je da Srbija treba skoro sve od sistema Španije treba da uzme.

- To je najbolji tim u Evropi, možda i na svetu. Uspeo je da se regeneriše i poslednja titula je dokaz velikog rada i vere u ideju. Znamo kako će Španija igrati u Beogradu, ali ne znamo kako će naš tim izgledati. To je čudno. Nemamo model igre niti stil, a suštinski je važno da ga nađemo. Previše zavisimo od inspiracije pojedinaca - rekao je on i dodao:

- Pa, skoro sve (smeh). Još od Luisa Aragonesa, koji je postavio temelj specifičnog stila sa posedom lopte i dominantnim fudbalom, Španija zna kako da raste, evoluira i da napada vrh. Sada i defanzivni sistem, presing, agresivnost, dominacija u sredini terena i pametni napadi su kompletirali taj briljantni fudbal. Sada svi želimo da budemo kao Španija. Osvojili su EP sa lakoćom i to pokazuje da su izabrali pravi put - zaključio je Đukić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading